PÅ EGET ANSVAR: Statssekretær Karl Kristian Bekeng i Helse- og omsorgsdepartementet viser til at Helse Vest og Helse Stavanger sitter med ansvaret for å gjennomføre byggeprosjektene.

Foto: Vidar Sandnes

HOD om psykiatribygg i Nye SUS: – Lånesøknad vil vurderes på ordinær måte

– Det er Helse Vest og Helse Stavanger som har ansvar for å prioritere og å gjennomføre sine byggeprosjekter, sier statssekretær Karl Kristian Bekeng i Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert

I Stavanger pågår byggingen av et nytt stort sykehus. Driften ved dagens sykehus skal flyttes del for del. Noe tillitsvalgte er frustrert over. 

Både styre, ansatte og ledelse ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) har også uttrykt bekymring over at psykiatrien ligger an til å måtte vente lenge før overføring til nye bygg på den nye sykehustomten.

Helse Stavanger, helseforetaket som dekker sykehuset, hadde styremøte i forrige uke med Nye SUS som tema. I utgangspunktet hadde administrerende direktør foreslått at styret skulle fatte en beslutning om rekkefølgene for flytting av ulike funksjoner i sykehuset. Det gjorde ikke styret.

I etterkant sa styreleder Bjørn Erikstein til Dagens Medisin at det kan bli aktuelt å flytte psykiatrien først, hvis det ble gitt midler til det.

Dagens Medisin har rettet flere spørsmål om Nye SUS til Helse- og omsorgsdepartementet, blant annet om hvordan helse- og omsorgsministeren vurderer situasjonen for Nye SUS og bekymringen knyttet til psykiatrien.

– Det er Helse Vest og Helse Stavanger som har ansvar for å prioritere og å gjennomføre sine byggeprosjekter – og at dette gjennomføres innenfor faglige og økonomiske rammer, skriver statssekretær Karl Kristian Bekeng i en skriftlig kommentar.

– Vil regjeringen sette av midler som gjør at psykiatrien kan prioriteres i Nye SUS, og hvorfor?

– Det er Helse Vest og Helse Stavanger som har ansvar for å vurdere og prioritere rekkefølgen på de ulike delprosjektene. Dersom Helse Vest søker om lån for å realisere bygg innen psykiatri, vil Helse- og omsorgsdepartementet vurdere denne på ordinær måte.

Powered by Labrador CMS