FLERE FÅR HJELP: De tre første månedene i år er det registrert over 160.000 konsultasjoner i psykisk helsevern for barn og unge ved sykehusene i Helse sør-øst. Illustrasjonsfoto: Vidar Sandnes Foto:

Flere barn og unge får psykisk helsehjelp i Helse Sør-Øst

Publisert Sist oppdatert

De tre første månedene i år er det registrert over 160.000 konsultasjoner i psykisk helsevern for barn og unge ved sykehusene i Helse Sør-Øst. Det er 26.000 flere konsultasjoner enn «normalåret» 2019, viser nye tall fra det regionale helseforetaket.

– Det har vært et bevisst valg å øke aktiviteten og gi flere barn og unge hjelp, sier avdelingsdirektør for psykisk helsevern og rusbehandling i Helse Sør-Øst RHF, Cecilie Skule.

Skule forteller at det er et stort press på psykisk helsevern for barn og unge, og at det er mange som blir henvist. Antallet henvisninger har økt med 45 prosent i samme periode.

Noe av økningen skyldes at andelen avvisninger har sunket til under 20 prosent hittil i år. Lenge har avvisningsprosenten ligget på over 20 prosent. Økningen er størst ved sykehusene i Oslo og Viken.

Powered by Labrador CMS