MÅ VENTE TIL HØSTEN: Administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard i Sykehuset Innlandet, vil torsdag få bekreftet at prosjektarbeidet som blant annet skal gi svar på hvor mjøssykehuset skal ligge, blir forsinket. Arkvifoto: Vidar Sandnes Foto:

MÅ VENTE TIL HØSTEN: Administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard i Sykehuset Innlandet, vil torsdag få bekreftet at prosjektarbeidet som blant annet skal gi svar på hvor mjøssykehuset skal ligge, blir forsinket. Arkvifoto: Vidar Sandnes

Foto:

Utredning om lokalisering av sykehus i Innlandet forsinket

Koronasituasjonen fører til at Helse Sør-Øst ikke blir ikke blir ferdig med sin utredning før til høsten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.


Torsdag er det styremøte i Sykehuset Innlandet, og også i moderforetaket Helse Sør-Øst.

Prosjektarbeidet, som blant annet skal gi svar på hvor hovedsykehuset i Innlandet skal ligge, blir utsatt, kommer det frem av styreinformasjonen.

Helse Sør-Øst viser til at koronasituasjonen gjør det krevende å gjennomføre møteaktiviteter og planlagte tiltak etter tidsplanen som var satt for arbeidet med videreutviklingen av Sykehuset Innlandet HF.
 Arbeidet skulle etter planen ha vært ferdigstilt i begynnelsen av juni, for deretter å styrebehandles i Sykehuset Innlandet HF og styret i Helse Sør-Øst RHF i juni.

– Selv om prosjektarbeidet ikke blir ferdigstilt til juni slik det var planlagt, er det fortsatt et mål at konseptfasen kan startes i løpet av 2021, heter det fra Helse Sør-Øst.

 Administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard i Sykehuset Innlandet, vil dermed etter alle solemerker torsdag få beskjed om at arbeidet blir forsinket.

I et notat til eget sykehusstyre skriver også Andersgaard, ifølge Hamar Arbeiderblad (krever innlogg), at det er planer om å legge fram utredningen for styret i Sykehuset Innlandet og i styret i Helse Sør-Øst i løpet av høsten.

Helse Sør-Øst vedtok i januar 2019 at det skal bygges et nytt sykehus i Innlandet.

Det har lenge vært strid om utviklingen av Sykehuset Innlandet, og før sommeren skulle helseministeren avgjøre hvilke to byer som får beholde sykehusene sine.

Det nye sykehuset skal ligge ved Mjøsbrua, mellom de fire byene Elverum, Hamar, Lillehammer og Gjøvik.

 

Ifølge Hamar Arbeiderblad er dette svarene utredningen skal gi:

  • Om mjøssykehuset skal ligge Ringsaker-siden eller Gjøvik-siden ved Mjøsbrua.

  • Hvilket av dagens sykehus som fortsatt skal være akuttsykehuset.

  • Hvilket av dagens sykehus som skal være elektivt sykehus.

Powered by Labrador CMS