Helseministeren legger skylden på sine forgjengere for at utviklingen av Oslosykehusenes planer har gått for sakte. Arkivfoto.  Foto:
Helseministeren legger skylden på sine forgjengere for at utviklingen av Oslosykehusenes planer har gått for sakte. Arkivfoto. Foto:

Helseministeren: – Jeg har bestemt sykehusstrukturen i Oslo

Helseminister Bent Høie (H) svarte Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt, i Stortinget.

Publisert

Bjørnar Moxnes i Rødt sa onsdag at folket ikke har fått være med å bestemme hvordan sykehusorganiseringen i Oslo skal være.

Når sykehusorganiseringen er ferdig, blant annet etter at det er bygget et nytt stort akuttsykehus på Aker, vil Ullevål sykehus nedlegges som sykehus.

Fagfolk har protestert kraftig, og i onsdagens spørretime på Stortinget, sa Moxnes i sitt spørsmål til helseministeren:

 – Det som har skjedd i Oslo tidligere, med nedleggelsen av Aker sykehus, er et klart eksempel på hvor galt det kan gå når styringen av sykehusene blir overlatt til direktørene i helsebyråkratiet framfor at den er underlagt direkte folkevalgt styring.

– Helseministrene før meg tok ikke ansvar
Helseminister Bent Høie (H) svarte med å gjøre det klart og tydelig for Moxnes om hvem som har bestemt hvor sykehusene skal ligge.

Og han nølte heller ikke med å legge skylden for den sene utviklingen i saken på sine forgjengere:

– Det er faktisk jeg som har bestemt strukturen i Oslo – målbildet for det. Så det er underlagt folkevalgt styring. Det har skjedd i et foretaksmøte. Utfordringen har vært at helseministre før meg ikke tok tilstrekkelig ansvar og skar gjennom i denne diskusjonen – vi hadde kontinuerlig diskusjon om hvordan strukturen i Oslo skulle være. Det har forsinket planleggingen og utviklingen av dette.

 Hele debatten i Stortinget kan du lese her

Powered by Labrador CMS