SKAL LÆRE: – Jeg vil sette meg grundig inn i rapporten og anbefalingene slik at vi kan lære av denne saken og følge opp fra helsesiden, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Helseministeren om tvillingdødsfallet: – Må gjøre det vi kan for å hindre at dette gjentar seg

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier hun vil lære av rapporten som feller en hard dom over helsetjenestene etter dødsfallet til tvillingparet Mina og Mille.

Publisert

– Jeg vil sette meg grundig inn i rapporten og anbefalingene slik at vi kan lære av denne saken og følge opp fra helsesiden. Vi må gjøre det vi kan for å hindre at dette gjentar seg, sier Kjerkol til NTB.

Statsforvalteren i Vestland konkluderer med at tvillingparet Mina og Mille (16) ikke fikk forsvarlige helsetjenester før de døde.

«Ledelsen i Indre Østfold kommune sørget ikke for at helse- og omsorgstjenesten ga Mina og Mille forsvarlige tjenester, og at de i tilstrekkelig grad samarbeidet med andre tjenester», konkluderer rapporten

Søstrene fikk trolig i seg en overdose narkotika og ble funnet døde i en leilighet i Spydeberg natt til 8. januar i fjor.

– Det som skjedde med jentene, er fryktelig trist og alvorlig. Det er helt nødvendig og bra at statsforvalteren har gått grundig inn i saken. Sårbare barn og unge trenger det beste vi kan gi dem, og de trenger stabilitet og forutsigbarhet i omsorg og hjelpetilbud, sier Kjerkol.

Powered by Labrador CMS