"IKKE VANSKELIG": - Dette er ikke vanskeligere enn at man kunne satt i gang en revisjon av prioriteringsveilederne slik at disse i større grad blir i samsvar med krav til ventetider i oppdrag og bestilling, sier Hilde Myhren, medisinsk direktør ved OUS.

Foto: Arkivfoto

Ventetider i psykisk helse: – Veilederen er ikke i samsvar med kravene

–  Vi har satt fingeren på noe som jeg tror alle synes er vanskelig, at veilederne ikke er i samsvar med krav til ventetider,  sier Hilde Myhren, medisinsk direktør ved Oslo universitetssykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Som Dagens Medisin skriver, har Oslo universitetssykehus (OUS) og fagfolkene ved barne- og ungdomspsykiatriske avdeling (BUP)  fått beskjed av Helse Sør-Øst om at det er de politiske føringene som gjelder når det kommer til ventetider for barn og unge. Dette vil ramme pasientbehandlingen, mener de.

De mener de står i skvis mellom politiske føringer og faglige råd.  

Hilde Myhren, som er medisinsk direktør ved Oslo universitetssykehus, sier til Dagens Medisin at de la frem saken for Helse Sør-Øst, med mål om at moderforetaket kunne ta dette videre med Helsedirektoratet og Helse og omsorgsdepartementet.

– Vi har satt fingeren på noe som jeg tror alle synes er vanskelig, at veilederne ikke er i samsvar med krav til ventetider, sier Myhren.
– Helsemyndighetene ved Helsedirektoratet ber oss bruke prioriteringsveilederne, blant annet for å redusere unødig variasjon. Veilederne er god støtte i vurderingen for våre klinikere og det er godt innarbeidet å bruke disse i OUS. Dette er ikke vanskeligere enn at man kunne satt i gang en revisjon av prioriteringsveilederne slik at disse i større grad blir i samsvar med krav til ventetider i oppdrag og bestilling, sier Myhren.

– Det er ingen tvil om at vi skal følge oppdraget fra politikerne, som går ut på at pasientene skal få raskere hjelp. Dette er et opplevd behov i befolkningen som vi skal komme i møte. Så da er det uheldig at prioriteringsveilederne ikke er i større samsvar med forventningen til befolkningen og oppdraget fra departementet.

Powered by Labrador CMS