SØKER IKKE: Konstituert direktør Marit Lind i Helse Nord har ikke søkt på toppjobben i helseregionen.
SØKER IKKE: Konstituert direktør Marit Lind i Helse Nord har ikke søkt på toppjobben i helseregionen.

Helse Nord utvider søknadsfristen for toppjobben. Konstituert direktør har ikke søkt

Helse Nord utvider søknadsfristen til stillingen som administrerende direktør. Konstituert direktør Marit Lind har ikke søkt.

Publisert Sist oppdatert

Helse Nord har vært på utkikk etter en ny toppsjef etter at tidligere Helse Nord-direktør Cecilie Daae ga seg i fjor høst.

Stillingen som øverste leder i helseregionen ble lyst ut i januar og fristen var i utgangspunktet satt til 1. mars. Men nå er fristen er utsatt til 25. mars.

Styreleder Renate Larsen skriver i en kommentar at søknadsfristen i utgangspunktet var kort.

– Vi ser at vi trenger noe mer tid.

Larsen vil ikke svare på om årsaken til den utvidete fristen er mangel på søkere.

– Vi kan ikke si noe om dette da søknadsprosessen ennå pågår.

Ville ha kraftigere lut

For halvannen uke siden var det fullt rabalder i Helse Nord-styret. Bakgrunnen var behandlingen av et forslag fra konstituert direktør Marit Lind.

Helse Nord er i et økonomisk uføre. Kostnadene er høye, blant annet fordi helseregionen er nødt til å dekke opp ubemannede stillinger med vikarer fra private byråer og med overtid fra egne ansatte.

Lind ville ha sterkere lut for å snu skuta og ba om en omstrukturering av funksjoner for å gi en bærekraftig økonomi - å gå fra «små og sårbare» til «større og mer fleksible» enheter og fagmiljøer i alle deler av virksomheten.

Her kan du lese om vedtaket i styremøtet: Nå har de bestemt seg: Slik skal Helse Nord jobbe for bedre funksjons- og oppgavedeling

Hentet fra UNN

Lind er i utgangspunktet viseadministrerende direktør ved UNN.

– Det blir viktig å skape forståelse for hvorfor vi må gjøre endringer, slik at vi fremover skal kunne sikre likeverdige helsetjenester av god kvalitet til befolkningen i Nord-Norge. Da må vi ha en organisering av helsetjenesten som lar seg bemanne, uttalte Lind da hun tiltrådte.

På spørsmål fra Dagens Medisin, svarer Lind per SMS at hun ikke har søkt på jobben.

Direktøren ønsker ikke å svare på hvorfor hun ikke har søkt eller om det er åpent for at hun ombestemmer seg før den nye fristen utløper.

– Jeg har ingen kommentarer å tillegge.

Powered by Labrador CMS