Svein Øien Eggesvik, Nordland Sp

Kaller ordførere inn til møte:
– Akuttberedskap er for viktig til å besluttes administrativt

Etter at Helse nord la fram forslag til store omveltninger i helsetilbudet for nordlendingene, kaller fylkesrådslederen alle ordførere i Nordland inn til møte.

Publisert Sist oppdatert

En arbeidsgruppe som har utredet helsetjenestene i Nord-Norge la tirsdag fram sitt forslag om å legge ned akuttberedskapen i Lofoten.

Gruppen foreslår også å gå fra ett til to sykehus på Helgeland.

– Dette er for viktig til å besluttes administrativt. Her må det inn både lokale og regionale politiske stemmer, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik i en pressemelding.

Det foreslås også at UNN Narvik endres til ett sykehus med betydelig økning i planlagt behandling og fødestue, og at Harstad dermed tar over akutt- og døgnaktiviteten som ville tilhørt Narvik.

– Dette er ikke en akseptabel vei å gå innen akuttberedskap. Det gjelder alle tilbud som ikke kan settes inn i en kalender, men som oppstår plutselig og der avstand er en nøkkelfaktor, forklarer Eggesvik.

Nå inviterer han alle ordførerne i Nordland til et møte for å samkjøre de politiske argumentene som bør ligge til grunn når Helse nord skal behandle lokalisering og akuttsikkerhet for nordlendingene.

Powered by Labrador CMS