STYRELEDER: Renate Larsen er styreleder og sitter også i ansettelsesutvalget som skal finne ny administrerende direktør i Helse Nord RHF.
STYRELEDER: Renate Larsen er styreleder og sitter også i ansettelsesutvalget som skal finne ny administrerende direktør i Helse Nord RHF.

Har lyst ut direktørstilling for tredje gang

Helse Nord har søkt etter en ny administrerende direktør siden februar. Nylig ble stillingen lyst ut for tredje gang. – Vi har gode kandidater, sier styreleder Renate Larsen.

Publisert Sist oppdatert

Cecilie Daae fratrådte som administrerende direktør i Helse Nord i slutten av november. Siden det har det regionale helseforetaket lett etter hennes erstatter.

Marit Lindt har fungert som konstituert direktør siden Daaes avgang, men ønsker ikke å overta stillingen på permanent basis, og nylig ble søknadsfristen på direktørstillingen forlenget for tredje gang.

– Status per nå er at søknadsfristen er 23.mai og vi er i prosess. Jeg tror vi skal komme i mål med en innstilling til styremøtet i slutten av mai, sier styreleder i Helse Nord Renate Larsen til Dagens Medisin.

Neste styremøte i Helse Nord er 31.mai.

Optimist

Larsen ønsker ikke å kommentere hvor mange søkere de har til stillingen, men sier hun er optimist med tanke på å få prosessen i havn i løpet av kort tid.

– Vi har gode kandidater, og det er enda en prosess som pågår. Men jeg er optimist med tanke på å komme i mål med en innstilling til neste styremøte, sier hun.

Til tross for at søknadsfristen har blitt forlenget tre ganger, og det regionale helseforetaket har stått uten en administrerende direktør siden slutten av november, mener Larsen at prosessen ikke har vært oppsiktsvekkende lang.

– Selv om vi har skjøvet på søknadsfristen et par ganger, er vi fremdeles innenfor den tidsperioden man kan forvente at en slik prosess vil ta. Så jeg ser det ikke som dramatisk at vi har forskjøvet fristen noen ganger, sier Larsen.

– En krevende tid

Larsen svarer slik på spørsmålet om hvorfor hun tror det har tatt tid å finne den riktige kandidaten til å lede Helse Nord RHF:

– Dette er en stilling som både er veldig krevende og jeg vil si den største og mest spennende lederstillingen vi har i Nord Norge. Vi dekker 45 prosent av Norges geografiske areal, det er en stor rolle og et stort ansvar, så jeg tenker det er helt på sin plass at man bruker tid på prosessen, sier hun.

Til tross for krevende dager i det regionale helseforetaket, mener Larsen det jobbes godt i Helse Nord.

– Vi er i en krevende tid i hele spesialisthelsetjenesten, men det jobbes godt med omstilling, sier hun.

Powered by Labrador CMS