Øyvind Bakke, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal
GÅR AV: Øyvind Bakke, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, har sagt opp stillingen sin.

Sykehusdirektør Øyvind Bakke går av

Direktøren i Helse Møre og Romsdal har selv sagt opp stillingen sin, melder NRK.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ingen enkeltsak som gjør at jeg slutter, ei heller den krevende økonomiske situasjonen. Det er en totalvurdering fra min side, sier Bakke til NRK Møre og Romsdal.

Han har vært direktør i helseforetaket siden 2019, og har siden den gang hatt mange vanskelige saker på bordet.

På sensommeren i fjor gikk klinikkledelsen for fødeavdelingen i Kristiansund av, etter at Kristiansund ikke greide å få nok fagfolk til avdelingen. Dette til tross for et stortingsvedtak om at den skal holde åpent og 25 millioner kroner ekstra til sykehuset fra regjeringen for å opprettholde avdelingen.

Nylig har helseforetaket fått mye kritikk for vedtaket om å legge ned rehabiliteringssenteret Mork i Volda.

Helse Møre og Romsdal er fordelt på sykehusene Molde, Kristiansund, Volda og Ålesund, i tillegg til flere mindre institusjoner. Det er omtrent 265.000 innbyggere i Møre og Romsdal.

Trist

Styreleder Ingve Theodorsen sier til kanalen at det er en trist dag for Helse Møre og Romsdal, og han roser Bakke for innsatsen gjennom tre år.

– Helseforetaket har gått med overskudd hvert eneste år med unntak av en måned. Og det har ført til investeringer i nytt medisinteknisk utstyr, sist nå med ei ny MR-maskin på Kristiansund sjukehus, sier Theodorsen til NRK.

I et ekstraordinært styremøte torsdag vedtok styret at viseadministrerende direktør Heidi Nilsen trer inn i rollen umiddelbart, og Bakke er delvis fristilt fra oppgavene sine i oppsigelsesperioden, melder NRK.

Nilsen viser til at hun har jobbet tett med Bakke, og sier at hun vil videreføre det gode arbeidet.

Populær

Nylig fikk Bakke helselederprisen etter å ha blitt nominert av ledergruppen i Helse Møre og Romsdal.

«Gjennom hele perioden fram til i dag har han skapt gode relasjoner både til ansatte, kommunene og befolkningen rundt seg», ble det fremhevet i nominasjonen.

Powered by Labrador CMS