STARTER OPP: Markus den Ouden, Solveig Hoff og Solveig Bjellmo koordinerer og planlegger innføringen av studieløpet.
STARTER OPP: Markus den Ouden, Solveig Hoff og Solveig Bjellmo koordinerer og planlegger innføringen av studieløpet.

Ser frem til å ta imot de første medisinstudentene i byen: – Dette er et felles løft

NTNU i Ålesund, Helse Møre og Romsdal og Ålesund kommune er offisielt klare for oppstart av desentralisert legeutdanning i Ålesund til høsten.

Publisert Sist oppdatert

– Sammen med NTNU i Ålesund og Ålesund kommune er vi glade og fornøyde over å kunne tilby dette studietilbudet til høsten med mål om å bidra til økt rekruttering til Møre og Romsdal som helseregion og kapasitet på legeutdanningen i landet, uttaler fagdirektør i Helse Møre og Romsdal, Erik Solligård.

Inntil 20 studenter, som har fullført de første to årene av medisinstudiet ved NTNU Trondheim, får mulighet til å gå de neste to årene i Ålesund eller i Levanger. Det siste studieåret gjennomføres i Trondheim.

Solligård sier at de ser frem til at studentene skal bli kjent med byen, sykehuset og campus.

– Dette er et felles løft for hele Helse Møre og Romsdal som vi håper skal styrke fag, forskning og rekruttering ved alle sykehusene våre.

Ønsker studentene velkommen

– Vi har alle et felles mål om å gi studentene et best mulig tilbud, og hos oss vil de få motivasjon til å arbeide med fagene ved hjelp av plenumundervising der de har en aktiv rolle og klinisk tjeneste med mye pasientkontakt, uttaler Solveig Roth Hoff, førsteamanuensis ved NTNU og seksjonsoverlege ved Ålesund sykehus. 

Svanhild Schønberg, instituttleder ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU i Ålesund, forteller at de gleder seg til å ønske de nye studentene velkommen og inkludere dem i studiemiljøet på campus i Ålesund.

– Det er allerede et godt faglig samarbeid mellom NTNU og helseforetaket, og NTNU i Ålesund har et aktivt studiemiljø med gode undervisingsfasiliteter som studentene vil ha stor nytte av.

NTNU Link er et regionalt studieløp med hovedbase ved Ålesund sjukehus og Sykehuset Levanger.

Sykehuset Levanger har hatt studieløpet siden 2018, med Sykehuset Levanger som hovedbase, i tillegg til Sykehuset Namsos, kommunehelsetjenesten, Nord universitet og HUNT forskningssenter som læringsarenaer.

Powered by Labrador CMS