FEIRET MED KAKE: Pleieassistentene Odd Einar Veie (t v) og Teodor Barstad Fenre forsynte seg av kake på Staup helsehus i Levanger da Helseplattformen var på lufta.
FEIRET MED KAKE: Pleieassistentene Odd Einar Veie (t v) og Teodor Barstad Fenre forsynte seg av kake på Staup helsehus i Levanger da Helseplattformen var på lufta.

To nye kommuner har koblet seg på Helseplattformen

Med Verdal og Levanger koblet på, har ni kommuner tatt i bruk Helseplattformen.

Publisert

Det er Helseplattformen AS som i en pressemelding opplyser om at alt gikk etter planen natt til 11. februar, da Helseplattformen ble koblet på alle kommunale helsetjenester i Verdal og Levanger. Samtidig ble tre ulike systemer slått av.

Ifølge pressemeldingen er de to kommunedirektørene, Geir Olav Jensen og Peter Ardon i Verdal og Levanger, glade for at alt gikk etter planen.

– Samtidig er vi klar over at det er nå den virkelige jobben starter. Vi er forberedt på at det vil kunne oppstå utfordringer i dagene som kommer, em etter litt tid vil dette styrke pasientsikkerheten og gi en stor kvalitetsforbedring i våre kommuner.

I pressemeldingen står det at det er brukt mye tid på forberedelser, testing, opplæring og tekniske forberedelser i forkant av innføringen. Det har krevd mye av de kommunene.

- At vi har fått gjennomført så mange forberedelser i tjenester med drift døgnet rundt, er et bevis på at vi har massevis av dyktige og fleksible ansatte i de to kommunene. Nå er vi mange som gleder oss til å ta i bruk det nye systemet og være med å utvikle Helseplattformen videre, sier innføringsleder i Verdal kommune, Bjørn Magne Lyngstad ifølge meldingen.

Ni kommuner har nå tatt i bruk Helseplattformen, i tillegg til St. Olavs Hospital. Sykehusene i Levanger og Namsos skal etter planen koble seg på den 4. november, og i løpet av året vil ti kommuner i Midt-Norge koble seg på plattformen.

Powered by Labrador CMS