KAKER FOR HELSEPLATTFORMEN: Helseplattformen for pasientens helsetjeneste, står det på kaken til venstre. Foto: Helseplattformen AS
KAKER FOR HELSEPLATTFORMEN: Helseplattformen for pasientens helsetjeneste, står det på kaken til venstre. Foto: Helseplattformen AS

Nå er Helseplattformen live i Ålesund

Alt gikk etter planen da Ålesund kommune som den tiende kommunen begynte å bruke Helseplattformen.

Publisert

Fredag forrige uke gikk 3000 ansatte i Ålesund kommune over til Helseplattformen. Tre gamle systemer ble tatt ned, og Helseplattformen gikk live på omtrent 50 steder i Ålesund med bemanning hele døgnet, inkludert hjemmetjenesten.

Konstituert administrerende direktør Trond Utne i Helseplattformen sier til Helseplattformens egne nettsider at han er stolt av innsatsen fra egne team i samarbeid med ansatte i Ålesund kommune.

– Ålesund har gjort en kjempejobb med å rydde i gamle data. Ryddejobben reduserer mulighetene for at en del problemer skal oppstå når de tar i bruk Helseplattformen, sier Utne.

Innføringen gikk stille og rolig for seg. Kommunalsjef for helse og omsorg Synnøve Vasstrand Synnes sa til Dagen Medisin før innføringen at prosessen frem til Helseplattformen for Ålesund kommune har vært lang, og at det har vært en stor prosess å bytte journalsystem

– Vi forventer noe plunder og heft, og vet at ansatte reagerer og lærer seg slike system i ulikt tempo, slik er det, sa Synnes til Dagens Medisin.

Kom seg over til den andre siden

Til Ålesund kommunes nettsider etter at Helseplattformen gikk live, sier hun at alt har gått etter planen.

– Ansatte har gjort en fantastisk innsats med å gjøre seg klar for å ta i bruk det nye systemet. Jeg er lettet over at vi nå har komme oss over på den andre siden, sier Synnes.

Helsetilsynet konkluderte i februar med at Helseplattformen har ført til økt risiko for pasienter ved St. Olavs hospital, etter at den ble innført ved sykehuset i november i fjor.

Riksrevisjonen skal sammen med Trondheim kommunerevisjon undersøke Helseplattformen i Midt-Norge.

Dagens Medisin og Norsk helseinformatikk (NHI) er organisert under samme administrative ledelse. NHI har inngått en avtale med Helseplattformen om levering av norsk elektronisk legehåndbok (NEL) til alle brukere av Helseplattformen.

Powered by Labrador CMS