UFORSVARLIG: Robert S. N. Hammer, avdelingsoverlege for medisinsk avdeling på sykehuset i Gravdal, mener forslaget fra Helse Nord er uforsvarlig for Lofotens innbyggere og turister. Her avbildet sammen med avdelingsleder Sissel J. Juliussen.

Avdelingsoverlege om Helse Nord-forslag:
– Skal Lofotens innbyggere risikere liv og helse på avgjørelser tatt under tvil?

I et utkast til en rapport anbefaler administrerende direktør i Helse Nord RHF, under tvil, å fjerne akuttkirurgien ved sykehusene i Lofoten og Narvik. – Fjerner man ett bein på en trebeinet stol så faller stolen ned, sier avdelingsoverlege på sykehuset i Gravdal.

Publisert Sist oppdatert

– Mangel på akutt tilbud til kirurgiske pasienter, traumer og fødende er etter min mening en uforsvarlig løsning for Lofotens innbyggere og turister. Vi har flere eksempler de siste årene hvor denne beredskapen har vært avgjørende og tidskritisk for å berge liv, sier Robert S. N. Hammer, avdelingsoverlege for medisinsk avdeling på sykehuset i Gravdal, i en kommentar til Dagens Medisin.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS