BIVIRKNING: Overlege Ingrid Aas i Legemiddelverket sier de har fått mange meldinger om menstruasjonsforstyrrelser etter vaksinering. Nå blir kraftige menstuasjonsblødninger offisielt ført opp på bivirkningslistene til vaksinene fra Pfizer/BioNTech og Moderna. Illusstrasjonsbilde: Getty Image Foto:

BIVIRKNING: Overlege Ingrid Aas i Legemiddelverket sier de har fått mange meldinger om menstruasjonsforstyrrelser etter vaksinering. Nå blir kraftige menstuasjonsblødninger offisielt ført opp på bivirkningslistene til vaksinene fra Pfizer/BioNTech og Moderna. Illusstrasjonsbilde: Getty Image

Foto:

Kraftige menstruasjons-blødninger føres opp som bivirkning av koronavaksiner

Kraftige menstruasjonsblødninger føres opp som bivirkning av koronavaksiner, opplyser Europeiske legemiddelmyndigheter (EMA).

Publisert

Europeiske legemiddelmyndigheter (EMA) har konkludert at kraftige menstruasjonsblødninger etter koronavaksinering skal omtales som en bivirkning i produktinformasjonen til mRNA-vaksinene Pfizer/Biontech og Moderna.

Det opplyser Statens legemiddelverk i en pressemelding.

Overlege Ingrid Aas sier de har fått mange meldinger om menstruasjonsforstyrrelser etter vaksinering.

– Allerede i juni 2021 tok vi signalet og begynte å undersøke nærmere. Folkehelseinstituttet var raske med å inkludere spørsmål om menstruasjonsforstyrrelser i sine befolkningsundersøkelser og vi løftet problemstillingen til EMA, sier Aas.

Powered by Labrador CMS