SPRENGT KAPASITET: Fulle sengeposter og sprengt kapasitet, fører til at pasienter med mindre alvorlige beinbrudd må vente hjemme, selv om de har behov for operasjon på Stavanger Universitetssykehus (SUS).

Foto: Julie Kalveland

Stavanger universitetssjukehus har gått i grønn beredskap

Økt pågang av pasienter med luftveisinfeksjoner, og mange skader som følger av glatte veier, er blant årsakene til situasjonen.

Publisert

Stavanger universitetssjukehus (SUS) satte i gang grønn beredskap søndag kveld på grunn av det sykehuset omtaler som «en krevende driftssituasjon». Dette skrev SUS i en pressemelding, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Grønn beredskap iverksettes fordi det er behov for ekstraordinære ressurser og tiltak for å sikre kapasitet til pasientene som trenger øyeblikkelig hjelp, heter det.

– Vi oppfordrer befolkningen til å holde seg borte fra glatte veier, så langt det lar seg gjøre, for å unngå ytterligere pågang på helsetjenestene, sier viseadministrerende direktør Elisabeth Farbu til NTB.

Det er også en betydelig økning i antallet pasienter med covid-19, sesonginfluensa og RS-virus som har behov for sykehusinnleggelse. Rundt 50 pasienter er innlagt med covid-19, og et tjuetalls pasienter er innlagt med influensa og RS-virusinfeksjon.

Operasjoner som kan utsettes, må prioriteres bort

Sykehuset varslet at planlagte operasjoner, undersøkelser og konsultasjoner den kommende uken kan bli utsatt.

Ifølge Stavanger Aftenblad fylles skadepoliklinikken opp med personer med mindre beinbrudd de har pådratt seg på det glatte føret.

Fulle sengeposter og sprengt kapasitet fører til at pasienter med mindre alvorlige beinbrudd må vente hjemme, selv om de har behov for operasjon.

Overlege Dag Rune Sjøen Pedersen sier at SUS nå må prioritere bort operasjoner som kan utsettes.

– Jeg har ikke direkte tall nå, men for den kommende uken har vi sikkert tatt bort et anslag på rundt  ti pasienter, sier han til NTB.

Powered by Labrador CMS