KREVENDE: Svært mange innlagte samt mange utskrivningsklare pasienter har ført til en krevende situasjon for sykehuset den siste tiden.

Foto: Helse Møre og Romsdal

Beredskapen heves ved Kristiansund sykehus

Kristiansund sykehus hever beredskapen. Intensivkapasiteten er sterkt presset, og ansatte kalles tilbake fra ferie for å sikre forsvarlig akuttberedskap.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

– I dag har vi nærmere 120 prosent belegg. Veldig mange av disse er dårlige medisinske pasienter, og intensivkapasiteten vår er nå sterkt presset. For å sikre forsvarlig akuttberedskap har vi nå blitt nødt til å kalle folk tilbake fra ferie, sier assisterende klinikksjef Carina Wollan Myhre i Klinikk SNR.

Svært mange innlagte samt mange utskrivningsklare pasienter har ført til en krevende situasjon for sykehuset den siste tiden, opplyser Helse Møre og Romsdal.

Sykehuset har 55 senger og per fredag 15. juli er det 15 utskrivingsklare pasienter som venter på plass i kommunen. I tillegg har det vært mange tilfeller av covid-19 som gjør at noen av pasientene må isoleres.

– Vi har informert Statsforvalteren og ​kommer til å følge denne ekstraordinære situasjonen tett gjennom helga og til uka for å se om det trengs ytterligere tiltak, sier beredskapsleder Hans Olav Ose i Helse Møre og Romsdal.

Søker pensjonister 

Ved inngangen til sommeren meldte St. Olavs hospital at den høye tilstrømmingen av pasienter til sykehuset, kombinert med høyt antall utskrivningsklare pasienter, gav betydelige kapasitetsutfordringer. Beredskapen ble hevet til gult nivå.

Sykehusdirektør Grethe Aasved uttalte at situasjonen var svært krevende ved inngangen til sommerferien og at planlagte operasjoner og innleggelser måtte utsettes.  

– Når vi ikke får skrevet ut ferdigbehandlede pasienter, medfører det at sengepostene er fulle, og akutt syke pasienter som kommer til akuttmottaket, blir værende der for lenge. 

 
Ordningen hvor man ikke taper pensjon for å bidra med arbeid ble forlenget til 1.september, slik at pensjonister som ønsker å bidra vil ikke få avkortet pensjon. 

Ved månedsskifte kunne pensjonert helsepersonell, som kunne tenke seg å jobbe, ta kontakt med sykehuset. 

Powered by Labrador CMS