ER SPENT: – Jeg starter i ny jobb som fagdirektør i Helse Sør-Øst fra februar. Dette er en spennende, men også krevende stilling og jeg ser frem til å starte, forteller Ulrich Spreng.

Foto: Privat

– Vi må sikre at vi har nok personell med rett kompetanse

Helsepersonellkommisjonen skal presentere sine funn og anbefalinger i februar 2023, påtroppende fagdirektør i Helse Sør-Øst, Ulrich Spreng, er veldig spent på resultatene av dette arbeidet.

Publisert

Dagens Medisin har spurt et knippe personer innen helsesektoren om hvordan de vil oppsummere året som har gått, hvilke forventninger de har til det nye året og hvilke løsninger de ser for seg for helsesektoren fremover.

Den påtroppende direktøren for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst, Ulrich Spreng, kommer fra stillingen som fagdirektør ved Vestre Viken HF. Han er utdannet lege og spesialist i anestesiologi med PhD, og har en mastergrad i helse-administrasjon. Spreng har lang erfaring fra spesialisthelsetjenesten, er godt kjent i regionen og har bred ledererfaring fra både privat og offentlig sektor.

For meg er det viktig at vi sikrer at pasientene våre får god behandling og at vi har god pasientsikkerhet på tross av stramme økonomiske rammer. Ulrich Spreng

– Hvordan vil du oppsummere 2022?

– 2022 har vært året da sykehusene gikk tilbake til hverdagen etter to ekstraordinære år med pandemi. Vestre Viken har lagt grunnsteinen til det første virtuelle sykehus i Norge med mange tilbud innen digital hjemmeoppfølging, hjemmebehandling og digital kommunikasjon med helsetjenesten. Utover det har Vestre Viken revidert sin Utviklingsplan for 2035 og satser blant annet på brukermedvirkning og brukerstyrt tjenesteutvikling. Nytt sykehus Drammen er kommet langt og planlegging av innflytting er godt i gang.

Les mer: Vestre Viken satser på mer brukerstyring for pasienter


– Hva har vært det viktigste som har skjedd i år for din jobb?

– Åpningen av det virtuelle sykehuset og satsningen på brukerstyrte helsetjenester.


– Hva gjør du for å slappe av i julen?

– Juledagene skal jeg tilbringe med familien i Valdres. Der blir det noen skiturer og hyggelige stunder med gode måltider med familie og venner.


– Hvilke forventninger har du til det nye året?

– Jeg starter i ny jobb som fagdirektør i Helse sør-øst fra februar. Dette er en spennende, men også krevende stilling og jeg ser frem til å starte.

Les også: Han blir ny fagdirektor i Helse Sør-Øst RHF


– Økonomien er krevende i hele helsesektoren – hvordan merker du det der du er?

– Økonomien er uten tvil krevende. Vi må forstå hva problemet er, og så må vi finne løsninger som vi så gjennomfører. For meg er det viktig at vi sikrer at pasientene våre får god behandling og at vi har god pasientsikkerhet på tross av stramme økonomiske rammer.


– Hva er det største problemet i helsesektoren – og hvordan skal vi løse det?

– Vi må sikre at vi har nok personell med rett kompetanse. Helsepersonellkommisjonen skal presentere sine funn og anbefalinger i februar 2023 og jeg er veldig spent på resultatene av dette arbeidet.

Powered by Labrador CMS