MILEPÆL: Selskapet mener den AI-drevne vaksineplattformen har potensial til å svare på til nye varianter av koronaviruset og fremtidige virale pandemier.

Foto: Getty Images

Utvikler vaksineplattform ved hjelp av kunstig intelligens

Det danske selskapet Evaxion Biotech bruker kunstig intelligens for å utvikle nye immunterapier og vaksiner. Nå foreligger de første prekliniske dataene.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Evaxion Biotech arbeider med å utvikle vaksiner og immunterapi basert på kunstig intelligens (AI). Teknologien dekoder menneskets immunsystem for å oppdage og utvikle nye immunterapier for å behandle kreft, samt vaksiner mot bakteriesykdommer og virale infeksjoner.

Torsdag meldte selskapet at de har fått preklinisk «proof of concept» på sin AI-drevne vaksineplattform Raven, som potensielt kan utvikle neste generasjon koronavirusvaksiner.

Plattformen kombinerer avanserte algoritmer for å identifisere T- og B-celle-antigenmål for utvikling av nye virale vaksiner.

Dette er en viktig milepæl fram mot en mulig utvikling av neste generasjons vaksiner mot SARS-CoV-2. Lars Wegner

 «Foreløpige data viser at Raven identifiserer nye immunogene celleepitoper utenfor spikeproteinet, noe som viser Ravens potensial for å hurtig kunne støtte utviklingen av nestegenerasjons SARS-CoV-2-vaksiner», skriver selskapet selv i en pressemelding.

– Dette er en viktig milepæl fram mot en mulig utvikling av neste generasjons vaksiner mot SARS-CoV-2, sier Lars Wegner, administrerende direktør i Evaxion, i pressemeldingen.

Wegner viser videre til at plattformen har potensial til å svare på til nye varianter av koronaviruset og fremtidige virale pandemier.

Evaxions pågående utviklingsarbeid i AI-CoV-programmet støttes av finansiering fra internasjonale investorer og Innovation Fund Denmark.

Selskapet ble børsnotert på Nasdaq-børsen i USA i begynnelsen av februar, skriver Medwatch (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS