KJEMIKALIER: Folk ringer om inntak av legemidler, eksponeringer for skadelige produkter og kjemikalier, narkotika, dyr, insekter, planter og sopp. Illustrasjonsfoto: Getty Images

FHI vil ikke stenge Giftinformasjonen på natta

Folkehelseinstituttet dropper nattestenging av Giftinformasjonen fordi det vil innebære for høy risiko for liv og helse hos befolkningen.

Publisert Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet må på grunn av kraftige budsjettkutt vurdere alle deler av virksomheten, inkludert Giftinformasjonen.

–Toppledelsen ved FHI har besluttet å opprettholde døgnåpen tjeneste for Giftinformasjonen. Konsekvensen av nattestenging ville innebære for høy risiko for befolkningen og helsetjenesten med mulige konsekvenser for liv og helse, sier fungerende områdedirektør Kjetil Telle ved FHI.

Giftinformasjonen fikk i 2021 flere henvendelser enn noe tidligere år, 48.483. Sju av ti henvendelse er fra privatpersoner. Akutt eksponering er bakgrunnen for 91 prosent av henvendelsene.

Folk ringer om inntak av legemidler, eksponeringer for skadelige produkter og kjemikalier, narkotika, dyr, insekter, planter og sopp. Tallene for 2022 er ikke klare ennå. Trendene over flere år har vært at det blir flere henvendelser i de fleste kategoriene.

FHI skal foreta kuttbeslutninger de nærmeste ukene og månedene.

Giftinformasjonen vil nedskaleres noe, for eksempel blir det slutt på rådgivning ved forgiftninger hos dyr.

Powered by Labrador CMS