Jorun Sandviks PhD-artikler er alle tatt inn i verdens beste journaler på fedmebehandling.

Foto: DM-arkiv/Helse Midt-Norge

Fikk forskningspris for fedmeforskning

Overlege Jorunn Sandvik ved Senter for fedmebehandling, St. Olavs hospital, får forskningsprisen 2020 for sin forskning på langtidseffekter etter fedmekirurgi.

Det skriver Helse Midt-Norge RHF på sine hjemmesider. 

Prisen er på 150.000 kroner og ble delt ut av Toril Grøtte, sekretær i Regional brukerutvalg (RBU). 

Jorunn Sandvik var ansatt ved Kirurgisk klinikk ved Ålesund sjukehus da hun ble ansvarlig for fedmebehandlingen i Møre og Romsdal i 2004. Helseministeren hadde da anbefalt at det ble etablert et team som fikk ansvar for fedmebehandlingen i hvert fylke.

Opererte 644 pasienter

Sandvik etablerte en database hvor alle kliniske data, laboratorieprøvesvar, alle undersøkelser, operasjoner, polikliniske utredninger og kontroller ble lagret.

Hun opererte selv alle pasientene, og i løpet av ti år ble det 644 pasienter. Hun har senere selv fulgt opp alle, og en stor del av pasientene har dermed mer enn 10-15 års oppfølging.

Senere begynte hun arbeidet med en doktorgrad på tallmaterialet – og i juni 2020 disputerte hun i det som skal ha vært en overbevisende seanse.

De tre artiklene som utgjør Sandviks PhD-grad er alle tatt inn i verdens beste journaler på fedmebehandling, ifølge nyhetsmeldingen.

«Høy vitenskapelig kvalitet»»

I begrunnelsen fra juryen heter det at «prosjektet har høy vitenskapelig kvalitet og har bidratt til økt kompetanse, og kommer fremtidige pasienter til gode gjennom forbedret behandling og oppfølging».

RBUs forskningspris er blitt utdelt hvert år siden 2004. Dette var den 17. gangen at prisen ble delt ut.

Powered by Labrador CMS