For å møte situasjonen på en god måte må alle helsepersonell gå i samme retning. Det er vårt bidrag å få til dette, sier lederen  Foto:
For å møte situasjonen på en god måte må alle helsepersonell gå i samme retning. Det er vårt bidrag å få til dette, sier lederen Foto:

Ber fastlegene skaffe seg video umiddelbart

Legeforeningen og lederen for Legeforeningens IT-utvalg, Kjartan Olafsson oppfordrer nå fastlegene som ikke har det, om å skaffe seg videoutstyr snarest mulig.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.


Onsdag kveld kommer Olafsson med det han omtaler som en sterk oppfordring til landets fastleger:  

–  Vi fastleger må nå melde oss på nå, og få opp muligheten for videokonsultasjoner så fort som mulig – før problemene blir for store.

Han anslår at det er rundt 15 prosent av legene som har denne muligheten i dag.

–  Når det først begynner å koke – så er det vanskeligere å få dette til. Så de som ikke er på video, må komme seg på så fort som mulig.

–  Vi som forening og jeg som leder i IT-utvalget kan ikke annet enn å sterkt oppfordre folk til dette. For å møte situasjonen på en god måte må alle helsepersonell gå i samme retning. Det er ett av våre bidrag å få til dette.

–  Det er ekstremt enkelt å koble seg på et webkamera og mikrofon, viser han til.

Av to årsaker er det svært viktig at legene gjør dette nå, sier han:

– Legene kan snakke med og følge opp de som har symptomer uten at de må møte opp og utsette andre for smittefare. Og – vi har de faste kronikerne, og andre som trenger helsehjelp, som da får mulighet til å få hjelp.

– Og så vil jeg også minne om at telefonen er et bra redskap, legger han til.  

Han opplyser at Legeforeningen torsdag vil legge ut informasjon til legene om hva de skal gjøre og hvem de kan kontakte for informasjon når de skal sette opp video-utstyr.

Legeforeningen har også opprettet en innsatsgruppe for koronaviruset.

Powered by Labrador CMS