FELLES JOURNAL I MIDT: Totalt er det 65 kommuner i Midt-Norge som omfattes av Helseplattformen dersom de sier ja til å bli med på den felles journalløsningen, som koster opp mot 3,3 milliarder kroner. Viseadministrerende direktør i Helseplattformen er Christer Mjåset. Arkivfoto. Foto:

FELLES JOURNAL I MIDT: Totalt er det 65 kommuner i Midt-Norge som omfattes av Helseplattformen dersom de sier ja til å bli med på den felles journalløsningen, som koster opp mot 3,3 milliarder kroner. Viseadministrerende direktør i Helseplattformen er Christer Mjåset. Arkivfoto.

Foto:

Ti kommuner har gitt tommel opp for felles journalsystem

Så langt har ti kommuner i Midt-Norge vedtatt å utløse sin opsjon på Helseplattformen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Dersom kommunene i Helse Midt-Norge skal tilknyttes Helseplattformen, må de forplikte seg til et standardisert innføringsprosjekt, som er delt i et forprosjekt og et hovedprosjekt.

Forprosjektet varer i sju måneder og hovedprosjektet i 12 måneder, til sammen 19 måneder. Det er først når kommunen påbegynner hovedprosjektfasen ett år før oppstart at den inngår en tjenesteavtale som medfører en økonomisk forpliktelse.

Christer Mjåset, som er viseadministrerende direktør i Helseplattformen, forteller at de ti kommunene med sine vedtak har gitt beskjed om at de ønsker å starte prosessen med å koble seg på det felles journalsystemet.

–  Avropsavtalen innebærer at kommunene forplikter seg til å tilgjengeliggjøre informasjon som gjør det mulig å bygge kommunen inn i Helseplattformen, både når det gjelder å hente ut data fra tidligere systemer og integrere mot systemer som skal beholdes. Vi forventer at det innen juni er i overkant av 20 kommuner som har signalisert at de vil være med, sier Mjåset til Dagens Medisin.

De ti kommunene har tidligere signert både intensjonsavtale og opsjonsavtale. Nå har de altså vedtatt å utløse sin opsjon, det vil si at de planlegger å ta i bruk Helseplattformen, uten at endelig dato og innføringsløp er bestemt. De har fortsatt mulighet til å trekke seg, men det betyr i praksis at forprosjektet kan starte.

Totalt er det 65 kommuner i Midt-Norge som omfattes av Helseplattformen dersom de sier ja.

Helseplattformen

Journalprosjektet koster opp mot 3,3 milliarder, har ansvaret for å gjennomføre innføringen av ny, felles journalløsning i midtnorske sykehus og kommuner. Det er både et prosjekt og et selskap.

Forsinket
Helseplattformen er forsinket, og skulle egentlig rulles ut i november 2021 - først på St. Olavs hospital, i Trondheim kommune samt to fastlegekontor i Trondheim. Nylig godkjente imidlertid styret en revidert plan for innføring av Helseplattformen: Løsningen kan settes i drift i Trondheim kommune og ved St. Olavs hospital i månedsskiftet april-mai 2022.

Dagens Medisins artikler om Helseplattformen er samlet her

  Helseplattformen AS er eid av Helse Midt-Norge og Trondheim kommune og skal forvalte kontraktene med leverandørene Epic (journalløsning) og IBM (identitets- og tilgangsstyring).

Powered by Labrador CMS