FORLENGER TILTAK: Oslo kommune, her ved byrådsleder Raymond Johansen under pressekonferansen torsdag. Skjermbilde: NRK.no Foto:

FORLENGER TILTAK: Oslo kommune, her ved byrådsleder Raymond Johansen under pressekonferansen torsdag. Skjermbilde: NRK.no

Foto:

Viderefører koronatiltak i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen opplyste under en pressekonferanse torsdag at den sosiale nedstengningen i Oslo vil videreføres til 14. desember.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Det betyr at Oslo kommune vil videreføre tiltakene som gjelder i Oslo i to uker.

Rødt nivå videresføres også i både videregående skole og ungdomsskole i Oslo. Rødt nivå betyr at elevene deles inn i mindre grupper. Det kan være nødvendig å begrense hvor mange elever som kan komme på skolen. Elevene kan bli bedt om møte opp til ulike tider. Alle må holde god avstand til hverandre, og elevene vil være mye ute, også i vanlige skoletimer.

Johansen uttalte unders torsdagens pressekonferanse at kommunen ønsker å unngå å stenge ned skolene, men at de nå ser an situasjonen. 

Til tross for at de siste ukenes tiltak i Oslo har ført til at smittetallene har gått ned, er det fortsatt høy smittegrad i kommunen. Dersom smitteverntiltakene fører til ytterligere reduksjon i koronasmitte, har byrådet uttalt at det kan bli aktuelt å lette på tiltakene i desember. 

Powered by Labrador CMS