VINNERE: Juryen skriver blant annet at løsningen vil spare fastlegene for tid og gjøre gjennomgang av medisinlister mer effektiv.

Foto: Ard Jongsma / Stillwords

Felleskatalogen og Helsebiblioteket vant EHiN-pris

Vinneren av EHiN Award er Felleskatalogens og Helsebibliotekets bivirkningssøk.

Publisert

Prisen EHiN Award ble delt ut under middagen på kongressen E-helse i Norge (EHiN) tirsdag kveld.

Juryen begrunnelse

Juryen uttalte; «Legemiddelområdet er et område det er stort fokus på i Norge, og har lenge vært i stort behov av kvalitetsheving. Løsninger som bidrar til å begrense feil og redde liv på dette området er kjærkomment. Dette vil ha stor betydning for mange pasienter med en sammensatt og kompleks medikamentliste. Løsningen vil spare fastlegene for tid og gjøre gjennomgang av medisinlister mer effektiv.»

Fire finalister

Appsens’ ECG247 – en kontinuerlig trådløs hjerterytmeovervåking over en lengre periode for påvisning av alvorlige hjerterytmeforstyrrelser.

Blodprøveappen av Sykehus Østfold – designet for at helsepersonell skal kunne utføre blodprøver og testing på en effektiv og sikker m¨åte.

Felleskatalogens og Helsebibliotekets bivirkningssøk – et nytt verktøy utviklet for enkel oversikt over hvilke av pasientenes legemidler som kan være årsak til en bivirkning.

Nimble – én app for helsepersonell og én app for pasienter for rapportering, sending og selvregistrering av skjemaer, målinger og mer.

Powered by Labrador CMS