NY BEKYMRINGSMELDING: St. Olavs hospital har sendt bekymringsmelding til Statens helsetilsyn etter at en ny systemfeil ble oppdaget i henvisninger i journalsystemet Helseplattformen.

Ny systemfeil i Helseplattformen – 62 pasienter er rammet

St. Olavs hospital varslet om en systemfeil allerede i august uten at Helseplattformen AS fulgte opp. Seks pasienter kan ha fått forsinket behandling.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding på sine nettsider skriver sykehuset at de tirsdag har sendt bekymringsmelding til Statens helsetilsyn. Det skyldes at en ny systemfeil ble oppdaget i henvisninger i journalsystemet Helseplattformen.

Feilen gjelder 62 pasienter henvist fra Helse Møre og Romsdal og Helse nord-Trøndelag til videre oppfølging ved St. Olavs hospital, skriver sykehuset, ifølge Adresseavisen.

– Alle pasientforløpene er gjennomgått. Seks pasienter har sannsynligvis fått forsinkelse i sin utredning/behandling. Disse pasientene er kontaktet og blir ivaretatt og fulgt opp av behandlingsansvarlig ved de respektive klinikkene, står det i pressemeldingen.

Feilen gjelder forløpspasienter, hvor samme eller flere henvisninger i det samme pasientforløpet er sendt til ulike avdelinger ved St. Olavs hospital. Systemet skal dermed ha oppfattet den ene av henvisningene som en duplikat, ifølge avisen.

Powered by Labrador CMS