BEHOV FOR FORNYELSE: Nye regler for helseattest med maksimalt fem års gyldighet gjør at flere tusen diabetespasienter som går på blodsukkersenkende legemidler må fornye førerkortet i år. Illustrasjon: Getty Images Foto:

BEHOV FOR FORNYELSE: Nye regler for helseattest med maksimalt fem års gyldighet gjør at flere tusen diabetespasienter som går på blodsukkersenkende legemidler må fornye førerkortet i år. Illustrasjon: Getty Images

Foto:

Tusenvis av diabetespasienter må fornye førerkortet

Kravet gjelder for pasienter på blodsukkersenkende medisiner, og som har førerkort med mer enn fem års gyldighet fra utstedelse.

Publisert

Sannsynligvis vil mange tusen diabetespasienter ha behov for å fornye førerkortet, melder Statens vegvesen i en pressemelding. Kravet gjelder de som har førerkort i førerkortgruppe 1, som omfatter førerkortklassene AM, S, T, A1, A2, A, B, BE.

– Førerkortforskriften er blitt endret slik at personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må ha helseattest med maksimalt 5 års gyldighet, sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen.

Årsaken til endringen er behovet personer som bruker blodsukkersenkende legemidler har for å følges opp av lege med jevne mellomrom.  Ifølge Statens vegvesen er absolutt siste frist for å fornye førerkortet 1. januar 2023.

- Før du kan fornye førerkortet må du ha en oppdatert helseattest fra legen din. Denne må sendes til oss i posten eller du kan levere den selv. Det er dessverre ikke noen digital løsning for å levere helseattester ennå, sier Vebostad i en uttalelse fra vegvesenet.

Powered by Labrador CMS