Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim, statsminister Erna Solberg og direktør for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, på regjeringens pressekonferanse om covid-19-situasjonen onsdag.

Foto:

Solberg varsler at nasjonale tiltak varer i minst tre uker til

– Julen kommer til å bli annerledes i år, sier statsminister Erna Solberg. På en pressekonferanse onsdag ble det klart at nasjonale tiltak skal vare i minstre tre uker til, og at nærmere råd om julefeiringen kommer i neste uke.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Statsminister Erna Solberg innledet pressekonferansen med å vise til at det fortsatt er høy smitte i samfunnet og at nasjonale tiltak derfor må vare i minst tre uker til.

– Jeg håper at vi om tre uker vil være i en situasjon som åpner for mer sosial kontakt under julefeiringen, sa Erna Solberg under en pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag.

Solberg sa samtidig at det vil komme mer informasjon om tiltak som vil gjelde i julen i neste uke. Statsministeren var imidlertid tydelig på at det ikke vil bli rom for store fester i forbindelse med julen i år.

– Julen kommer til å bli annerledes i år, vi må treffe færre folk, sa Solberg, men hun var også tydelig på at det ikke kommer til å bli en vanlig julefeiring.

Om eventuell hjemreise for å feire jul med familie, viste Solberg til at det i år kan være god grunn til å ikke møte alle gamle klassekamerater og storfamilien. Statsministeren viste også til at det kan være aktuelt å teste seg før man møter eldre familiemedlemmer.

- Lovende

3621 personer som testet positivt for SARS-CoV2 i forrige uke. Det er 11 prosent færre enn uken før.

– Det er en lovende nyhet, men likevel er vi avventende, sa direktør Camilla Stoltenberg ved Folkehelseinstituttet.

– Vi håper og tror at dette er på grunn av tiltakene, men det kan også være fordi færre testet seg i uke 47. Vi kjenner ikke grunnen til at antallet som testet seg gikk ned og det skal vi se nærmere på.

Om utviklingen, sier folkehelsedirektøren:

– Det går rett vei nå, men om det er raskt og solid nok, det vet vi ikke. Det er for tidlig å lette på tiltak.

Statsminister Erna Solberg oppfordret, som Stoltenberg, mot å ta det med ro i lys av de nye tallene:

– Danmark hadde en nedgang, så gikk det opp igjen. Det er for tidlig å sprette korker. Det kan fort gå opp igjen.

Powered by Labrador CMS