Resultatene fra koronavaksinasjonsprogrammene i England og Skottland er positive. Illustrasjonsfoto: Vidar Sandnes

Foto:

Har offentliggjort data fra covid-vaksineringen i England og Skottland

De første virkelighetsdataene fra covid-vaksinasjonsprogrammene i England og Skottland er publisert.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Virkelighetsdata, såkalte real-world evidence, fra covid-vaksinasjonsprogrammene i England og Skottland, konkluderer positivt om vaksine-effekten hos ulike befolkningsgrupper.

The Guardian omtalte mandag de tre studiene som alle konkluderer positivt om vaksinebeskyttelse. Én studie i Skottland, og to i England:

Tidlige data fra Siren-studien i England finner at helsearbeidere under 65 år hadde en redusert risiko for å bli smittet på 70 prosent, og 85 etter første dose av Pfizer/BioNTech-vaksinen.

Public Health England har også offentliggjort resultater på rutinetesting av personer over 80 år. Her viser resultatene at tre uker etter første dose, så var Pfizer/BioNTech-vaksinen 57 prosent effektiv mot sykdom med symptomer

I den skotske studien, fra Public Health Scotland, tok man for seg både Pfizer/BioNTech- vaksinen og Oxford/Astra Zeneca-vaksinen. Også denne er kommet til at første dose av vaksinenen ser ut til å redsuerer risikoen for sykehusinnleggelse som følge av covid-19, med respektive 85 prosent og 94 prosent.

Powered by Labrador CMS