VARSLER: Sviktende smittevern og omsorg, og mangel på opplæring er blant forholdene som leger i Trondheim har sendt bekymringsmelding om, kommer det fram i et brev Adresseavisen har fått tilgang til.

Foto: Colourbox

Leger varsler bekymring om sykehjem

Etter å ha besøkt flere sykehjem i Trondheim for blant annet å teste beboere for korona, varsler et legevaktteam og ambulansearbeidere om det de mener er omfattende systemsvikt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.


Adresseavisen (krever innlogg) skriver at et legevaktteam på fire leger og tre ambulansearbiedere har sendt brev til fylkeslegen om observasjoner de har gjort på flere helse- og velferdssentre.

I brevet er de kritiske til en rekke observasjoner gjort på særlig et senter, samt til kommunens smitteverntiltak.

Legene er også bekymret for den generelle oppfølgingen av pasienter når enhetene er rammet av karantene og bemanningsproblemer. Brevet beskriver at «beboere tilsmurt med egen avføring uten assistanse i sikte», skriver legene i brevet som Adresseavisen har fått tilgang til. Det understrekes at det er avisen selv som har skaffet til veie brevet, og at det ikke er legevaktteamet som har gitt dem det.
Claudio Barrera, en av legene fra legevakt-teamet som har sendt brevet sier til Adresseavisen at kritikken ikke må rettes mot de ansatte ved sykehjemmene.

–  Vi føler med de ansatte som må håndtere dette. Poenget er at vi som har jobbet med smittetiltak og testing i flere uker, har en annen rutine og ser svakhetene bedre, sier han.

Kommunoverlege Tove Røsstad i Trondheim sier til Adresseavisen at hun oppfattet det som en litt kaotisk situasjon  da folkene fra legevakten kom for å teste beboere og ansatte ved et sykehjem for koronasmitte.

–  Vi har bedt legevakten om å melde tilbake dersom de ser noe som bekymrer når det gjelder smittevern i kommunen. Det var sånn de opplevde situasjonen da de var der, og det er positivt at de melder tilbake når de ute for å teste, sier kommuneoverlegen blant annet. 

Powered by Labrador CMS