Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Arkvifoto.

Foto:

Stockholm: Intensiv-ansatte får dobbel lønn og forlenget arbeidstid

Iverksetter kriseavtale: Øker arbeidstid og lønn for helsepersonell ved intensivavdelingene i region Stockholm.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Ordinær arbeidstid øker til 48 timer per uke, og helsepersonell får mer lønn.

En krisegodtgjørelse på 120 prosent av ordinær lønn betales ut for hver arbeidstime. Sammenfattet utgjør dette en godtgjørelse på 220 prosent av lønnen per time.

Det er for å sikre nok helsepersonell ved intensivavdelingene at Region Stockholm nå aktiverer den såkalte kriseavtalen, innen intensivvirksomheten. Det innebærer altså at personale som jobber på intensiven får forhøyet lønn.

–  I en akutt krise der det gjelder å sikre nok personell for å kunne ta hånd om syke og å redde liv, er det behov for økt fleksibilitet for arbeidsgivere og ansatte, sier Ulf Olsson, nestleder i forhandlingsdelegasjonen ved Sveriges Kommuner og Regioner (SKR) i en pressemelding.

Avtalen gjør det også mulig å utveksle personell mellom rammede kommuner eller regioner, slik at ressurser raskt kan være tilgjengelig der behovet er størst, ifølge SKR.

Den svenske strategien for å bremse spredningen av koronaviruset har i stor grad handlet om å beskytte de eldre.

Torsdag ble det imidlertid klart at spredningen er stor i svenske sykehjem, og det ble meldt om over 400 smittetilfeller på aldershjem i Stockholm.


Svenska Dagbladet skriver at det fredag avholdes krisemøte om smittesituasjonen på eldrehjem i Stockholm.

Det svenske intensivregisteret opplyser fredag på sine hjemmesider at det er 363 personer som får behandling på intensivavdelinger.

Powered by Labrador CMS