– Sykepleiere og leger er nå forberedt på at de må jobbe på steder de ikke er vant til å jobbe, sier anestesioverlege Anne Bøen ved Ullevål sykehus. Foto: Anne Grete Storvik

– Man klager ikke. Man skjønner at «nå mobiliserer vi»

–  Det eneste vi ikke har kontroll på nå, er hvor mange pasienter som kommer samtidig, sier anestesioverlege Anne Bøen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


ULLEVÅL SYKEHUS (Dagens Medisin): – Nå jobber vi veldig tverrfaglig, sammen med blant andre infeksjonsmedisinere og indremedisinere, kolleger på Rikshospitalet og internt i hele Oslo universitetssykehus, forteller Anne Bøen, ansvarlig for anestesi- og intensivleger ved Ullevål, OUS.

Vi tenker ikke skrekk og gru. Vi satser på at det blir sommerferie Anne Bøen

Les også: Infeksjonsmedisineren: Vi kan få nytte av erfaringer fra svineinfluensa og SARS
– Både når det gjelder fagprosedyrer, behandling og bemanningssituasjonen. Vi samler alle pasientene fra ulike avdelinger som skal ligge på kohortisolat (alle pasientene med Covid-19 på ett rom), sier Bøen, som er ansvarlig for kohort-isoleringen.

– Sykepleiere og leger er nå forberedt på at de må jobbe på steder de ikke er vant til å jobbe. Folk gjør seg kjent med respiratorer og annet utstyr, og lokaler.

–  Det eneste vi ikke har kontroll på nå, er hvor mange pasienter som kommer samtidig. Det er bekymringen. Derfor er det så viktig at folk følger rådene, og får flatet ut kurven slik at vi ikke får alle pasientene samtidig.

Bøen sier hun opplever at kollegene som bretter opp ermene, og mobiliserer. Skrekk og gru er det lite av, sier hun.

–  Kanskje er det litt feil å trekke parallellen, men jeg vil si at jeg kjenner igjen atmosfæren fra 22.juli. Da var jeg på jobb i tre uker i strekk. Man klager ikke. Man skjønner at «nå mobiliserer vi».

– Men situasjonen vi er i nå, den vet vi ikke når stopper?

–  Jeg tror de fleste av oss tenker her og nå, og noen uker frem, og forholder oss til det. Vi tenker ikke skrekk og gru. Vi satser på at det blir sommerferie.

Powered by Labrador CMS