SMITTET PÅ SYKEHUSET: Flere pasienter har sannsynligvis blitt smittet da de var innlagt på Sykehuset Telemark. Arkivfoto:Per Corneliussen

Foto:

15 pasienter trolig smittet på Sykehuset Telemark

Sykehuset Telemark melder at 15 pasienter sannsynligvis har blitt smittet av covid-19 inne på sykehuset. Seks av pasientene er nå døde.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Sykehuset skriver i en pressemelding mandag at det er vanskelig å fastslå smittekilde, men at sykehuset selv antar at de 15 pasientene ble smittet da de var innlagt på sykehuset. 

– Vi vil gjennomgå smittetilfellene for å se om det er noe vi burde ha gjort annerledes, uttaler sykehusdirektør Tom Helge Rønning.

Seks av de 15 pasientene er i dag døde, og sykehuset har varslet Statens helsetilsyn om dødsfallene, fremgår det i pressemeldingen.

Innlagt på grunn av annen sykdom

– Vi vet at alle ble innlagt på grunn av annen alvorlig sykdom, men vi mener det er riktig å varsle dødsfallene for å få en ekstern vurdering av håndteringen, sier Rønning.

De fleste av de antatt smittede var innlagt på sykehuset under et utbrudd av covid-19 i desember. Både pasienter og ansatte ble smittet under utbruddet.

Det var pasienter som ble skrevet ut med smitte før utbruddet ble oppdaget, opplyser Sykehuset Telemark.

– Så lenge vi har aktivitet på sykehuset, vil det alltid være en viss risiko for smitte. Men vi må hele tiden jobbe for å redusere denne risikoen, sier Rønning.

Powered by Labrador CMS