STATSFORVALTER: Elisabeth Aspaker har vært statsforvalter i Troms og Finnmark siden 2019. Foto:

STATSFORVALTER: Elisabeth Aspaker har vært statsforvalter i Troms og Finnmark siden 2019.

Foto:

Vurderer regionale tiltak

Statsforvalteren sier at flere kommuner har etterlyst koordinerte tiltak I Troms og Finnmark.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Landsdelen står nemlig i en ny situasjon med mye smitte i flere kommuner. Spesielt Tromsø har vært hardt rammet. Smitten der skal være på vei ned, men i flere andre kommuner er den stadig i vekst.

– Er en stor sak
Dette gjelder for 27 av 39 kommuner i regionen.

– Vi er enige om at hensynet til helsetjenestene både i kommunene og når det gjelder innleggelser i sykehus gjør at det kan være nødvendig at vi nå ser på tiltak sammen, regionalt, sier statsforvalter Elisabeth Aspaker i Troms og Finnmark til VG.

– I små kommuner kan antallet smittetilfeller høres lite ut, men hvis du sammenligner med størrelsen på kommunen, er selv få antall smittede en stor sak for dem.

Skal ikke skygge banen
Hun bekrefter samtidig at de har hatt et møte med kommunen der også nasjonale myndigheter, Helse-Nord og sykehusene deltok.

Statsforvalteren har ikke selv myndighet til å sette inn regionale tiltak etter dagens smittevernlov. De kan dog koordinere felles tiltakspakker som kommunene selv må vedta.

– Vi skal ikke skygge banen, men støtte kommunene våre i en krevende situasjon. Vi håper det kommer noe fra nasjonale myndigheter, men uavhengig av det skal vi likevel klare det.

Powered by Labrador CMS