AVLUTTER SMITTEFLY: Stig Slørdahl, adm.dir i Helse Midt-Norge RHF mener man har tilfredsstillende kapasitet uten smitteflyberedskap. 
 
  Foto: Vidar Sandnes

AVLUTTER SMITTEFLY: Stig Slørdahl, adm.dir i Helse Midt-Norge RHF mener man har tilfredsstillende kapasitet uten smitteflyberedskap. 

 

 

Foto: Vidar Sandnes

Sier opp avtalen om smittefly

De administrerende direktørene i helseregionene har bestemt seg for å si opp avtalen med Widerøe om smitteflyberedskap. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Det bekrefter Stig Slørdahl, administrerende direktør i Helse Midt-Norge og styreleder i Luftambulansetjenesten HF, til Dagens Medisin. 

– Vi anser at vi har tilfredsstillende kapasitet til slik transport i den aktuelle situasjonen», sier han videre. 

Det var mandag denne uken temaet var oppe til diskusjon mellom de fire direktørene Cecilie Daae (Helse Nord), Cathrine Lofthus (Helse Sør-Øst), Stig Slørdahl (Helse Midt-Norge) og Inger Cathrine Bryne (Helse Vest). 

Som Dagens Medisin omtalte i begynnelsen av desember, har det ombygde Widerøe-flyet, med EpiShuttle-kuvøser og mannskap, kostet 45 millioner kroner siden det sto i beredskap i mars. I perioden mars til og med oktober har det bare hatt seks oppdrag.

Luftambulansetjenesten HF inngikk avtale med Widerøe om smitteflyet i månedsskiftet mars/april 2020, på oppdrag fra alle helseregionene. Det ble gjort gjennom å gå ut i markedet for å finne ut hvilke ressurser som var mulig å få inn på relativt kort varsel. En rekke selskaper, deriblant Widerøe, leverte tilbud, men detaljene i disse tilbudene er unntatt offentlighet av konkurransehensyn.

Kontrakten med Widerøe forlenges med én måned av gangen. 

Stig-Arild Stenersen, som er anestesilege i smitteteamet, sa til Dagens Medisin tidligere i dag at det fra hans ståsted er beklagelig hvis Widerøe-flyet og det dedikerte smitteteam legges ned.

Powered by Labrador CMS