EN JOKER: Novavax har aldri før fått en vaksine på markedet, men møter begeistring hos uavhengige eksperter fordi de tidlige studiene ga lovende resultater.  Foto:

EN JOKER: Novavax har aldri før fått en vaksine på markedet, men møter begeistring hos uavhengige eksperter fordi de tidlige studiene ga lovende resultater. 

Foto:

Lovende vaksinekandidat inn i siste utprøvingsfase

Novavax’ vaksinekandidat begynner nå sin fase-3-studie i Storbritannia. 

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Som Dagens Medisin omtalte i august, viser data fra Novavax at selskapets vaksinekandidat produserer høye nivåer av antistoffer mot SARS-Cov-2.

Nå tar selskapet vaksinen inn i siste utprøvingsfase, skriver The New York Times.

Studien på covid-19-vaksinen NVX-CoV2373 er randomisert, observatørblindet og placebokontrollert.

I første omgang skal den prøves ut på 10.000 personer i Storbritannia, der halvparten vil motta to doser av vaksinen med 21 dagers mellomrom, og de andre vil få placebo. Planen er å starte utprøving i USA fra oktober.

Selskapet blir dermed det ellevte som tar en covid-19-vaksine inn i dette stadiet.

Lovende resultater
Novavax er et selskap basert i Maryland i USA, som aldri tidligere har fått en vaksine på markedet. Derfor var det smått oppsiktsvekkende da de i august kunne vise til svært lovende resultater fra tidlige kliniske studier.  

Aper som ble vaksinert fikk sterk beskyttelse mot koronavirus. Og i en artikkel publisert i New England Journal of Medicine, kunne selskapet vise til at frivillige produserte påfallende høye nivåer av antistoffer mot viruset etter å ha blitt vaksinert.

Tredje i CEPI-porteføljen
Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) har støttet Novavax’ vaksinestudie med totalt 388 millioner dollar. 142,3 millioner dollar er gitt som et lån som skal tilbakebetales dersom selskapet lykkes med å utvikle en vaksine.

– Dette blir den tredje av vaksinene i CEPI-porteføljen som når dette stadiet, skriver CEPI på Twitter.
 
Håper på produksjon i 2021
Vaksinen til Novavax inneholder syntetiserte biter av overflateproteinet som koronaviruset bruker for å invadere menneskelige celler, og stimulerer produksjon av antistoffer for å bekjempe infeksjonen.

Tidligere har Novavax uttalt at de håper å kunne produsere én til to milliarder doser av vaksinen i løpet av 2021.

Powered by Labrador CMS