Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

LOVENDE RESULTATER: Selskapet anslår at en fase 3-studie vil kunne igangsettes i september. 

Foto: Colorbox

Lovende resultater fra vaksinestudie

Novavax' vaksinekandidat produserer høye nivåer av antistoffer mot SARS-Cov-2, ifølge foreløpige data fra selskapet. CEPIs nestleder Frederik Kristensen er forsiktig optimist. 

Publisert: 2020-08-05 — 12.43
 • I en tidligere versjon av denne saken sto det at 90 prosent av CEPIs bidrag til Novavax' vaksineprosjekt er gitt som lån. Det riktige er 142,3 av 388 millioner dollar.

Vaksineprodusenten Novavax kunngjorde tirsdag fase 1/2-data fra den randomiserte, observatørblindede og placebokontrollerte studien på covid-19-vaksinen NVX-CoV2373. 

I en pressemelding forteller de om resultater som tyder på at vaksinen produserer høyere nivåer av antistoffer mot SARS-CoV-2 hos friske frivillige etter to doser, sammenlignet personer som har blitt friske etter en covid-19-infeksjon.

De kliniske forsøkene er utført på 131 friske voksne i alderen 18-59 år.

Forsiktig optimist
CEPI har støttet Novavax’ vaksinestudie med totalt 388 millioner dollar. 142,3 millioner dollar er gitt som et lån som skal tilbakebetales dersom selskapet lykkes med å utvikle en vaksine.

CEPIs nestleder Frederik Kristensen er forsiktig optimistisk når det gjelder de ferste resultatene. 

Foto: Vidar Sandnes

CEPIs nestleder Frederik Kristensen sier til Dagens Medisin at resultatene fra Novavax gir grunn til optimisme:

– Men vi er ennå i en tidlig fase og det er ikke gitt at man ser tilsvarende resultater i neste fase, påpeker han.

Fase 3 i september
Vaksinen til Novavax inneholder syntetiserte biter av overflateproteinet som koronaviruset bruker for å invadere menneskelige celler, og stimulerer produksjon av antistoffer for å bekjempe infeksjonen.

Fase 2-delen av studien vil bli gjennomført i flere land, inkludert USA. Der skal blant annet vaksinens evne til å forhindre infeksjoner eller redusere alvorlighetsgraden av en covid-19-infeksjon studeres blant et bredere spekter av frivillige.

Selskapet anslår at en fase 3-studie vil kunne igangsettes i september og håper, ifølge Reuters, som først omtalte resultatene, å kunne produsere én til to milliarder doser av vaksinen i løpet av 2021.

Novavax forskningssjef Gregory Glenn sier videre at det kliniske forsøket potensielt kan skaffe til veie nok data til å få godkjenning fra amerikanske myndigheter allerede i desember.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!