Illustrasjonsfoto: Getty Images

Foto:

Barn får sjelden langvarige covid-symptomer

Kun et fåtall av barn som blir syke med covid-19 har symptomer etter fire uker, viser en nypublisert britisk studie i tidsskriftet The Lancet Child & Adolescent Health.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Barn er mindre utsatt for å bli smittet eller syke av covid-19, sammenlignet med voksne og får ofte kun et lett forløp av covid-19 dersom de blir syke.

Nå viser en fersk studie av barn i Storbritannia at barn også i liten grad utvikler langvarige covid-symptomer.

Forskerne bak studien som tirsdag kveld ble publisert i tidsskriftet The Lancet Child & Adolescent Health har analysert data fra 1.734 barn mellom 5 og 17 år. Barna testet positivt for covid-19 kort tid etter symtomstart og symptomene ble rapportert inn på jevnlig basis frem til barna ble friske igjen.

Studien er ifølge er den første detaljerte beskrivelsen av symptomatisk covid-19-sykdom blant barn i skolealder, heter det i en pressemelding fra tidsskriftet.

Rapporteringen er foretatt av en foresatt via en app av en foresatt, og ikke sjekket opp mot journalopplysninger.

Flertallet friske etter åtte uker

98,2 prosent av barna ble friske igjen innen åtte uker, viser studien. Gjennomsnittlig varte sykdommen i seks dager, og hvert barn hadde i snitt tre symptomer.

Hodepine og fatigue var de vanligste symptomene.

Kun 4,4 prosent av barna hadde symptomer etter fire uker.

– Det er betryggende at antallet barn som opplever langvarige symptomer på covid-19 er lavt. Likevel er det slik at et mindre antall barn opplever lengre tids sykdom og vår studie anerkjenner erfaringene til disse barna, uttaler Emma Duncan, hovedforfatter og professor ved King’s College London, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS