KORONAØVELSE: Hammerfest sykehus gjennomførte en koronaøvelse nylig, der man ble drillet på mottak og påbegynnende behandling av koronasmittet pasient. Foto: Eirik Palm

Finnmarkssykehuset har satt inn egne smitteambulanser

Helseforetaket har rigget om egne ambulansebiler til transport av SARS-CoV-19-smittede. - Å opprettholde prehospital beredskap er ekstra viktig her i Finnmark, sier Eirik Palm, kommunikasjonssjef. 

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

- Formålet med disse ekstra bilene er at personellet bytter til disse i stedet for å rigge om ambulansebilene ved eventuell smittetransport, forklarer Eirik Palm, kommuniaksjonssjef ved Finnmarkssykehuset til Dagens Medisin. 

- Vi opprettholder da samtidig en god prehospital beredskap, noe som er spesielt viktig her i Finnmark, med lange avstander og spredt bosetning, legger han til. 

Smitteambulansene er stasjonert ved ambulansestasjonene i Hammerfest, Alta, Lakselv, Øksfjord, Hasvik, Måsøy, Berlevåg, Båtsfjord, Vadsø, Tana og Kirkenes. Fra neste uke blir det også stasjonert ut biler til smittetransport i Karasjok og Honningsvåg.

- I tillegg er de hvite pasienttransportbilene klare til å gå inn i ordinær ambulansetjeneste. Disse er stasjonert i Alta, Lakselv og Tana/Vadsø, sier Palm. 

To innlagt

Per torsdag ettermiddag er status for Finnmark at to pasienter er innlagt på sykehuset i Kirkenes med mistanke om Covid-19. 

- En er i isolat. Den andre fikk påvisk positiv prøve i Vadsø og ble sendt til sykehuset i Kirkenes, sier Palm. 

Finnmarkssykehuset har 60 av om lag 2000 ansatte i karantene. Ingen av disse er smittet. 

Gul beredskap

Alle sykehusene i helseforetaket er i gul beredskap. Palm sier man først og fremst bekymret for det samme som alle andre sykehus; personellsituasjonen. 

- Derfor har vi også gått ut og bedt fagfolk med helsekompetanse om å birda i dugnaden, forteller han. 

Til nå har 51 personer meldt seg. 

Finnmarkssykehuset har tatt ned elektiv drift, og Palm sier foretaket har god kapasitet til å ta imot pasienter.

- Det er viktig å understreke at alle som trenger behandling, skal få det. 

Powered by Labrador CMS