MANGE SAKER: Mandag møttes Nye metoder for å vurdere 17 nye behandlinger.

Foto: Vidar Sandnes

Sa nei til tre MS-behandlinger

Beslutningsforum for Nye metoder møttes mandag for å vurdere 17 nye legemidler.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Under dagens møte i Beslutningforum for Nye metoder ble det foretatt såkalt revurdering av tre behandlinger for multippel sklerose (MS). 

Dette er grunnen
CD-20-hemmerne ofatumumab (Kesimpta) og okrelizumab (Ocrevus) ble begge revurdert for å behandle relapserende remitterende multippel sklerose (RRMS). I tillegg gjorde Nye metoder en revurdering av natalizumab (Tysabri) for behandling av attakkbasert MS-sykdom (RRMS). 

Leder i Beslutningsforum og administrerende direktør i Helse Vest, Inger Cathrine Bryne, forteller til Dagens Medisin at det ikke var mulig å godkjenne noen av dem.

– For de tre MS-behandlingene så ble det nei på samtlige. Det henger sammen med at det ikke er inngitt endret pristilbud, sier Bryne til Dagens Medisin.

Hun viser til at det forrige gang Beslutningsforum behandlet saken, var en forutsetning å få bedre pristilbud for å kunne godkjenne medikamentet ved et senere tidspunkt.

- For høy pris
Legemiddelet ofatumumab hadde endret indikasjonsstilling, og ble også revurdert på dagens møte. Heller ikke her fant Beslutningsforum det mulig å si ja.

Den nye indikasjonsstillingen var at ofatumumab kunne brukes for behandlingsnaive- og ikke-behandlingsnaive pasienter med relapserende former for MS med aktivitet når ett annet høyeffektivt legemiddel har blitt vurdert, men ansees som uegnet.

– Prisen er fortsatt for høy, sier Bryne.

Powered by Labrador CMS