TILTAK: Ved sykehuset på Gjøvik ble det tirsdag iverksatt tiltak for å håndtere situasjonen. Onsdag skal det vurderes eventuelle nye tiltak. Foto: Sykehuset Innlandet Foto:

TILTAK: Ved sykehuset på Gjøvik ble det tirsdag iverksatt tiltak for å håndtere situasjonen. Onsdag skal det vurderes eventuelle nye tiltak. Foto: Sykehuset Innlandet

Foto:

Beredskapen heves ved sykehus i Innlandet og Vestre Viken

Mange pasienter og sykdom blant ansatte fører til kapasitetsutfordringer som gjør at flere sykehus går i grønn beredskap. 

Publisert

Det er innført grønn beredskap ved de tre sykehusene, skriver Oppland Arbeiderblad.

Årsaken er en kombinasjon av økt antall pasienter og høyt korttidsfravær blant ansatte. Luftveisinfeksjoner dominerer i begge grupper, opplyser Sykehuset Innlandet.

– Sykefraværet har vært på opp mot 20 prosent i enkelte avdelinger. Mange pasienter har luftveisinfeksjoner, og økt behov for isolering av smittebærende pasienter fører til en mer krevende driftssituasjon. Det er årsaken til at divisjonen velger å gå i beredskap, sier divisjonsdirektør Håvard Kydland.

Ved sykehuset på Gjøvik ble det tirsdag iverksatt tiltak for å håndtere situasjonen. Onsdag skal det vurderes eventuelle nye tiltak.

Sykehusene i Vestre Viken går i grønn beredskap

(©NTB)

Powered by Labrador CMS