KOMPETANSEMILJØ: Regjeringen vil bevilge 15 millioner kroner til etablering av et kompetansemiljø for helsestasjon og skolehelsetjenesten. 

Foto: Fredrik Braadland-Konstali / NSF

Høie: – 15 millioner til kompetansesenter

– Vi etablerer nå et nasjonalt kompetansesenter for skolehelsetjenesten og helsestasjonstjenesten og setter av 15 millioner kroner til det neste år, sa helseminister Bent Høie (H). 

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Under helseministerduellen, arrangert av Lovisenberg diakonale høgskole og Norsk Sykepleierforbund, nådde Landsgruppen av Helsesykepleiere et mål de har jobbet for i mange år. 

– Det er jo både julaften og 17.mai og bursdag på en gang for alle helsesykepleierne i Norge og for alle vi samarbeider med og ikke minst for 25 prosent av befolkningen som er barn og unge, sier Ann Karin Swang, leder for landsgruppen av Helsesykepleiere. 

– Helt fantastisk 
Det nasjonale kompetansesenteret skal være med på å styrke og videreutvikle en vesentlig del av helsetjenesten, som Høie beskrev som avgjørende for å fortsette å være den beste helsetjenesten i verden. 

 Vi etablerer nå et nasjonalt kompetansesenter for skolehelsetjenesten og helsestasjonstjenesten og setter av 15 millioner kroner til det neste år, sa helseministeren innledningsvis under helsedebatten. 

– Dette her var helt fantastisk og jeg synes at Høie nå fortjener du en applaus, jublet lederen for helsesykepleierne. 

Hun understreket at dette er noe Norsk sykepleierforbund og Landsgruppen av helsesykepleiere har jobbet intenst med siden 2008. 

– I dag fikk vi svaret og jeg har jo store forventninger. 

Helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol (Ap) påpekte at å bygge kompetansesenter er viktig for fagutviklingen. 

– Det har Arbeiderpartiet gjort i regjering på andre områder, så det synes vi er utrolig viktig og riktig, sa hun. 

Powered by Labrador CMS