Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

SØKSMÅL: Moderna mener at Pfizer og BioNTechs vaksine bryter med patentene som dekker Modernas mRNA-teknologi, og som ble registrert i perioden mellom 2010 og 2016. Nå saksøkes Pfizer og BioNTech av Moderna. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Moderna saksøker Pfizer og BioNTech – mener mRNA-teknologi er kopiert

Vaksineselskapet saksøker fordi de mener Pfizer og BioNTechs covid-19-vaksine Comirnaty bryter med patenter på mRNA-teknologien som Moderna registrerte mellom 2010-2016.

Publisert: 2022-08-26 — 14.24

Selskapet skriver allikevel i en pressemelding fredag at de ikke er ute etter å fjerne Comirnaty fra markedet, eller å påvirke fremtidige salg av vaksinen. Moderna skriver også at de ikke er ute etter erstatning etter salg av Comirnaty i 92 lav- og mellominntektsland ssom hører til i den såkalte GAVI COVAX Advance Market Commitment.

Moderna mener at Pfizer og BioNTechs vaksine bryter med patentene som dekker Modernas mRNA-teknologi, og som ble registrert i perioden mellom 2010 og 2016. Moderna mener de to selskapene kopierte denne teknologien uten Modernas godkjenning.

Moderna-sjef Stephane Bancel sier selskapet saksøker for å beskytte deres innovative mRNA-teknologiplattform, som han sier selskapet investere milliarder av dollar for å skape. Dette støtter Shannon Thyme, juridisk direktør i selskapet.

– Vi forventer at Pfizer og BioNTech kompenserer Moderna for Comirnatys pågående bruk av Modernas patenterte teknologi, land der vaksineforsyningen ikke lenger er en sperre for tilgang. Dette gjelder ikke AMC 92-landene, sier hun.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!