Beslutningsforum består av de administrerende direktørene i RHF-ene. Her er forumet avbildet ved et tidligere møte. Til venstre: Adm. dir. Terje Rootwelt i Helse Sør-Øst. Tredje fra høyre: Inger Cathrine Bryne (Helse Vest), Stig Slørdahl (Helse Midt-Norge) og Cecilie Daae (Helse Nord). 

Foto:

Beslutningsforum tar opp hjertemedisin på ny

Beslutningsforum for nye metoder skal vurdere innføring av legemiddelet tafamidis (Vyndaqel) på ny.

Publisert

Mandag avholdes det siste møtet i Beslutningsforum før sommeren. Forumet består av de administrerende direktørene i de regionale helseforetakene (RHF-ene), og tar avgjørelser om hvilke behandlinger som skal innføres i spesialisthelsetjenesten.

På sakslisten står blant annet legemiddelet tafamidis (Vyndaqel). Beslutningsforum har tidligere sagt nei til innføring, men likevel har en pasient fått behandlingen dekket som følge av et vedtak fattet av Statsforvalteren i Agder. 

Nå skal altså saken om hvorvidt tafamidis (Vyndaqel) skal innføres til behandling av villtype eller arvelig transtyretin amyloidose kardiomyopati (ATTR-CM) hos voksne, vurderes på ny.

Flere pasienter har den siste tiden klaget på at de ikke får tilgang til behandlingen i det offentlige helsevesenet, og politikere har tatt til orde for at helseministeren må komme på banen i saken

Se hvilke andre saker som skal vurderes i mandagens møte på Gardermoen, her. 

Powered by Labrador CMS