AVTALT TIME: Terje Rootwelt sier det er viktig at pasienter kommer til avtalt time. Bilde tatt i en annen sammenheng: Leni Aurora Brækhus

Foto:

92.000 pasienter har ikke møtt til behandling i Helse Sør-Øst RHF så langt i år

– Hvis sykehusene skal klare å ta igjen den behandlingen som ble utsatt under pandemien, er det viktig at pasientene kommer til avtalt time, uttaler Terje Rootwelt, administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF.

Det er nå normal drift ved sykehusene i Helse Sør-Øst, og sykehusene har som mål å behandle så mange pasienter som mulig, det skriver det regionale helseforetaket i en pressemelding.

Foretaket skriver at sykehusene nå ønsker å ta igjen behandlinger som ble utsatt under pandemien. For å klare det ber nå foretaket om at pasienter møter til time eller sier i fra i god tid om bytte.

– Vi er klar over at det ikke alltid passer med en oppsatt time, men hvis man absolutt må bytte, er det avgjørende at pasientene sier ifra i god tid. Da kan sykehusene innkalle andre pasienter som trenger behandling, uttaler Terje Rootwelt, administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF.

Så langt i år er det fire prosent av pasientene som ikke har møtt til behandling.

– Dette er en betydelig andel, og det er ikke bare frustrerende for de ansatte som står klare til å yte helsehjelp. Det er først og fremst uheldig for de pasientene som kunne fått hjelp, sier Rootwelt.

Foto: Helse Sør-Øst RHF

Powered by Labrador CMS