FLYTTES: Pasienter som hører til opptaksområdet til Voksenpsykiatrisk poliklinikk (VPP) Hammerfest vil i en periode fremover bli henvist til behandlingssteder ved andre klinikker i Finnmarkssykehuset.

Foto: Eirik Palm/Finnmarkssykehuset

Mangler psykiatere: Stanser inntak av nye pasienter

Hammerfest sykehus mangler psykiatere, får ikke vikarer og har sykefravær: – Samlet skaper dette en situasjon som gjør det utfordrende å opprettholde forsvarlig pasientbehandling, sier klinikksjef. 

Jørgen Nilsen er klinikksjef for VPP Hammerfest. Foto: DM-arkiv/Anne Grete Storvik

​VPP Hammerfest har over lengre tid har hatt utfordringer med rekruttering av spesialister. Dette har ført til høyt press på ansatte, og lang ventetid, og er årsaken til at sykehuset innfører inntaksstopp.

Det skriver Finnmarkssykehuset i en nyhetsmelding på egne hjemmesider. 

– Nasjonal mangel på psykiatere gjør det utfordrende å rekruttere nye spesialister, og særlig i distriktene. Det samme gjelder dermed også når det kommer til innleie av vikarer. Sykefravær gir en tilleggsutfordring på behandlersiden, og samlet skaper dette en situasjon som gjør det utfordrende å opprettholde forsvarlig pasientbehandling. Dette er påpekt av de ansatte selv i en melding til Statsforvalteren i Troms og Finnmark, samt Kontrollkommisjonen for psykisk helsevern i Midt- og Vest-Finnmark, sier klinikksjef Jørgen Nilsen ved Hammerfest sykehus, ifølge meldingen. 

Det er usikkert hvor lenge situasjonen vil vare, men pasienter som har behov for oppfølging, vil få dette. Det vil skje enten gjennom videre kontakt med VPP Hammerfest, eller ved en av Finnmarkssykehusets andre poliklinikker. 

Powered by Labrador CMS