Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

NY HØRING: Helse- og omsorgsdepartementet, her ved statsråd Ingvild Kjerkol, har sendt sykehusplanene på høring. 

Foto: Helse Bergen

Ny høringsrunde om Nye OUS

For andre gang sendes reguleringsplanene for nytt sykehus på Gaustad og Nye Aker på høring.

Publisert: 2022-05-16 — 13.58

I starten av april ba Helse- og omsorgsdepartementet Kommunal- og distriktsdepartementet om å gjennomføre reguleringsprosessen for Nye Rikshospitalet på Gaustad og Nye Aker som statlig reguleringsplan.

Reaksjonene på at regjeringen med dette gikk inn i reguleringsprosessen knyttet til nye sykehusbygg i Oslo, lot ikke vente på seg. 

Les mer: Regjeringen: OUS-utbyggingen vil gå som planlagt

Nå sendes planforslaget til Helse Sør-Øst ut til offentlig ettersyn og på høring, fremgår det i en pressemelding fra HOD mandag.

Det er andre gang reguleringsplanene sendes ut på høring. Denne gangen skjer det i regi av i Helse- og omsorgsdepartementet.

– Formålet med nytt offentlig ettersyn og høring er å få innspill på de endringer og justeringer som er implementert i planene etter forrige offentlige ettersyn, skriver departementet i pressemeldingen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Ellen Nergard 24.05.2022 09.30.32

  Overlege

  Nedenfor, en feil: Innsparingen er på 20 MILLIARDER! Et resultat av å ha levd for lenge i land der de bruker billioner.

 • Ellen Nergard 16.05.2022 19.15.45

  Overlege

  Alle ansatte, og noen pasienter må kjøre av fra Ring 3 og inn på Gaustad- området ved dagens start og så igjen ved slutten av dagen. Hvordan skal dette foregå uten uendelige køer og venting? Hvor skal de parkere? Stemmer det at det er kvikkleire i Grunnen på Gaustad? Er det grunnen tl at Vitensentrets utbygging er satt på vent? Eller er det bare massive økonomiske problemer? Alle fagfolk på Ullevål er overveiende sterkt imot bygging av ‘smittetårn’ på Gaustad. Alle vi som har kjennskap til nødvendig utbygging av sykehus, mener Regjeringens planer er svært uholdbare. Pasienter skal omgis av en byggeplass i 10 år. Dette er fullstendig ‘crazy’. Leder for psykiatrisk avdeling på Gaustad har uttalt seg sterkt imot at disse pasientene skal flyttes til Sinsenkrysset. En gruppe eksperter har lagt ut skisser til ‘Parksykehuset’ Ullevål. Økonomiske eksperter har vist at 20 millioner kan spares ved å la Ullevål bestå og skrote utbygging på Gaustad.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!