
TRE UTFORDRINGER: Rapporten legger særlig vekt på tre utfordringer knyttet til barn og unge.
Foto: Illustrasjonsfoto: Colorbox
TRE UTFORDRINGER: Rapporten legger særlig vekt på tre utfordringer knyttet til barn og unge.
Foto: Illustrasjonsfoto: ColorboxØkende press på psykisk helsetilbud til barn og unge
Flere barn og unge har fått et økt behov for psykisk helsehjelp, og presset på tjenestene kan utfordre pasientsikkerheten, ifølge Ukom-rapport.
Hej!
Tack för att du läser Dagens Apotek! Nu har du tagit del av 10 artiklar och för att läsa vidare på Dagensapotek.se, vill vi att du fyller i dina användaruppgifter. Dagens Apotek på webben är helt kostnadsfri att använda.
Fortsatt trevlig läsning!
Har du redan ett konto?
Logga inVill du dessutom prenumerera på tidningen Dagens Medicin? Klicka på knappen för att teckna en prenumeration.

Rapporten følger opp fjorårets situasjonsbeskrivelse og viser at utfordringene i tjenestetilbudet truer pasientsikkerheten.
– Selv om pandemien er over for denne gang, vil ettervirkningene for barn og unge merkes i lang tid, sier direktør Pål Iden i Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten (Ukom).
Rapporten legger særlig vekt på tre utfordringer knyttet til barn og unge:
- Etterslepet etter pandemien som skaper økt ventetid
- gapet mellom helsetilbudet i kommunene og tilbudet i spesialisthelsetjenesten
- økende prioriteringsutfordringer i de kommunale tjenestene.
Rapporten peker på flere risikofaktorer, blant annet økt press på utskriving av pasienter, mindre tid til hver pasient, lengre ventetid på behandling, manglende tilgang på kompetanse, mindre fleksibilitet og mindre ressurser til ettervern, oppfølgning og foreldreveiledning.
– Det er viktig at ledere i helse og omsorgstjenesten er oppmerksomme på disse risikofaktorene slik at pasientsikkerheten til barn og unge blir ivaretatt. På tvers av nivåene har vi et ansvar for at rammene er på plass, så neste generasjon får den helsehjelpen som nå trengs, sier Iden.
(©NTB)
Kommentarer