Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

– Det er et ganske omfattende og detaljert avtaleverk som partene må være enige om, sier fagdirektør i Helse Vest, Baard-Christian Schem. Arkivfoto: Per Corneliussen

Nå er den nye CUP-avtalen klar: – En god avtale

Ledelsen i de regionale helseforetakene håper at den nye avtalen for compassionate use, vil komme pasientene til gode.

Publisert: 2021-10-19 — 15.54

I sommer ble de regionale helseforetakene og Legemiddelindustrien enige om nye vilkår for den såkalte compassionate use-ordningen (CUP). 

Ordningen gjør det mulig at pasienter i spesielle tilfeller kan få tilgang til nye, spesielt lovende legemidler før legemiddelet har fått markedsføringstillatelse. 

En lengre tids uenighet, i kjølvannet av at sykehusene i 2018 krevde at industrien skulle dekke alle kostnader, var dermed over - iallfall for kortvarige behandlinger. 

LES OGSÅ
Sykehus og industri krangler om regning – pasienter går glipp av medisiner

Beslutningsforum vedtok de nye vilkårene i juni, men den nye standardavtalen for kortvarig bruk ble først offentliggjort denne uken på Nye metoder nettsider.

– De regionale helseforetakene mener at den nye avtalen for legemidler uten markedsføringstillatelse med kort forventet behandlingsvarighet er god, og håper at det vil komme pasientene til gode, sier fagdirektør Baard-Christian Schem til Dagens Medisin i en skriftlig kommentar. 

Den nye standardavtalen skal normalt gjelde for legemidler som skal brukes i inntil seks måneder.

– Omfattende avtaleverk

Dagens Medisin har spurt de regionale helseforetakene om hvorfor det har gått fire måneder fra de nye vilkårene ble vedtatt til avtalen nå foreligger. 

– De overordnede vilkårene fikk tilslutning i Beslutningsforum 21. juni, men etterfølgende er det et ganske omfattende og detaljert avtaleverk som partene må være enige om, skriver Schem.

– Dette er nå på plass og den første avtalen etter de nye vilkårene er allerede inngått.

Fem CUP-programmer er tilgjengelige per nå, fremgår det i oversikten på Nye metoders nettsider som ble oppdatert mandag. Den siste inngåtte avtalen gjelder virkestoffet veliparib og ble inngått 11. oktober.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!