Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Hansken er kastet

Det er tid for fortgang i utbygging av sykehus, styrking av akuttmedisinske tjenester, økt satsing på psykisk helsevern og redningspakke for fastlegeordningen. Gi oss en helseminister som våger å utøve sterkt politisk lederskap – og som lytter til fagfolk med «skoene på». Hvem plukker opp hansken?

Publisert: 2021-09-14 — 13.34

Marius Bjørndalen

Innlegg: Marius Bjørndalen, foretakstillitsvalgt for Fagforbundet ved Sykehuset Østfold

VENSTRESIDEN innkasserte valgseieren i går, og Norge vil få ny regjering ledet av Arbeiderpartiet. Med dette følger også en ny helsepolitikk.

Vi tillitsvalgte både i sykehusene og ute i kommunen har nå store forventninger, og vi vil være vaktbikkjer for å sikre at politikerne innfrir sine løfter.

PREKÆRT. Situasjonen er prekær: Vi har en fastlegeordning som rakner, sykehus med sprengt kapasitet og kommuner som sliter med å levere gode helsetjenester grunnet stadig flere oppgaver og krevende økonomi.

Mye kan forbedres ved justeringer og nytenking innenfor dagens modell. Jeg håper partiene på venstresiden ikke vil ri kjepphester og drive symbolpolitikk

Ved eget sykehus har vi nå daglig overbelegg, og nylig opplevde vi en rekorduke med 68 pasienter flere enn sykehuset har plass til.

Dette skaper et skyhøyt arbeidspress på de ansatte, og pasientene får ikke den behandlingen de fortjener.

REDNINGSPAKKE, TAKK! Det trengs en helseminister som sikrer en sterk helsetjeneste drevet av det offentlige, og som stopper de borgerliges privatiserings iver.

Les også: Vil først redde fastlegeordningen

Nå er det tid for fortgang i utbygging av sykehus, en styrking av de akuttmedisinske tjenestene, økt satsing på psykisk helsevern og en redningspakke for fastlegeordningen. Vi må også løse rekrutteringsutfordringene og sikre flere hele stillinger for alle yrkesgrupper.

SYMBOLPOLITIKK, NEI TAKK! Ovenfornevnte er for meg langt viktigere enn å kaste sykehusene ut i en storstilt omstilling ved å avvikle helseforetaksmodellen uten et konkret alternativ.

Jeg har tro på at mye kan forbedres ved justeringer og nytenking innenfor dagens modell. Jeg håper derfor partiene på venstresiden kan samles om det som forener og skaper bedre helsetjenester, ikke ri kjepphester og drive symbolpolitikk. Gi oss heller tillitsreform og samhandlingsreform 2.0.

STYRKE OG MOT! Vi er tusener av tillitsvalgte som har kjempet for ett nytt flertall, nå forventer vi handling allerede i kommende statsbudsjett. Den kroniske underfinansieringen kan ikke fortsette, og ABE-reformen må skrotes!

Gi oss en helseminister som lytter til oss fagfolk med «skoene på» og som våger å utøve sterkt politisk lederskap, så skal vi tillitsvalgte være gode rådgivere og vaktbikkjer som bjeffer når det trengs.

Hvem plukker opp hansken?

Oppgitte interessekonflikter: Artikkelforfatteren er medlem i Arbeiderpartiet og sto på 9.-plass i Østfold

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!